Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce):
- 1 balení sýru Lipánek 30 %
- 5 listů kapusty
- 500 g mletého masa (hovězí + vepřové)
- 2 lžíce strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce Jihočeského másla
- olej na restování
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 brambory
- 2 barevné papriky
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička medu
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
Návod na přípravu
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Kapustové listy spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na Jihočeském másle dozlatova.
Ve větší míse smícháme mleté maso, na kostičky nakrájený sýr Lipánek, nadrobno nasekané kapustové listy (jeden list si necháme stranou), prolisovaný česnek, orestovanou cibuli, sůl a pepř. Ze směsi vytvoříme karbanátky, které obalíme v hladké mouce. Opečeme je z obou stran dozlatova, přibližně 3 minuty z každé strany. Uvařené brambory a papriky nakrájíme na větší kusy a orestujeme je na olivovém oleji. Na závěr přidáme nahrubo nakrájený zbylý kapustový list a vše dochutíme solí a pepřem. V malé misce smícháme majonézu, med, hořčici a citronovou šťávu.
Karbanátky servírujeme s opečenou zeleninou a hořčičnou majonézou.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo

Veselé svačinky do školy
Ingredience chléb nebo bagetka 1 tavený sýr Lipánek šunkový pažitka cherry rajčata kukuřice ředkvičky malé listy špenátu nebo bylinky

Dětská mini pizza se sýrem Lipánek 48 %
Ingredience (2 porce) 3 mini placky na pizzu nebo malé tortilly kečup na potření sušené oregano 4 plátky plátkového sýra Lipánek plátky šunky plátkový salám olivy, rajčátka, paprika rukola a špenát na ozdobu

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...