Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce):
- 1 balení sýru Lipánek 30 %
- 5 listů kapusty
- 500 g mletého masa (hovězí + vepřové)
- 2 lžíce strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce Jihočeského másla
- olej na restování
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 brambory
- 2 barevné papriky
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička medu
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
Návod na přípravu
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Kapustové listy spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na Jihočeském másle dozlatova.
Ve větší míse smícháme mleté maso, na kostičky nakrájený sýr Lipánek, nadrobno nasekané kapustové listy (jeden list si necháme stranou), prolisovaný česnek, orestovanou cibuli, sůl a pepř. Ze směsi vytvoříme karbanátky, které obalíme v hladké mouce. Opečeme je z obou stran dozlatova, přibližně 3 minuty z každé strany. Uvařené brambory a papriky nakrájíme na větší kusy a orestujeme je na olivovém oleji. Na závěr přidáme nahrubo nakrájený zbylý kapustový list a vše dochutíme solí a pepřem. V malé misce smícháme majonézu, med, hořčici a citronovou šťávu.
Karbanátky servírujeme s opečenou zeleninou a hořčičnou majonézou.
Podobné recepty

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky

Cuketová pizza
Ingredience (1 porce) Těsto: 300 g cukety 100 g hladké mouky 2 vejce špetka soli 1 stroužek česneku (nemusí být) Náplň: Primator sugo žampiony cherry rajčata oregáno

Plněný wrap s plátkovým sýrem Lipánek
Ingredience (1 porce) 1 velká tortilla 1 lžíce Jihočeského pomazánkového 2 plátky šunky 2 plátky sýra Lipánek listy špenátu pár koleček okurky nakrájená cherry rajčata sůl a pepř podle chuti zelenina na ozdobení (olivy, salát, okurky, papriky apod.)

Grilovaný salát little gem s hrozny, Jihočeskou nivou a lískovými ořechy
Ingredience (2 porce) 2 menší saláty little gem 100 g Jihočeské nivy 60% 50 g lískových ořechů hrst červených hroznů ½ kyselého jablka (např. granny smith) 3 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 1 lžička hořčice šťáva z ½ citronu sůl, pepř

Snídaňový bramborák se Sýrem na pánev, avokádem, slaninou a bylinkovým tvarohem
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 3–4 brambory 3 vejce špetka kmínu špetka majoránky 1 stroužek česneku 50 g hrubé mouky 1 lžíce Jihočeského čerstvého plnotučného mléka plátky slaniny 1 avokádo 3 lžíce Jihočeského tvarohu hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžička slunečnicového oleje sůl pepř 2 lžíce octa

Salát s červenou řepou, letní zeleninou, vlašskými ořechy a Jihočeským tvarohem
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského tvarohu 600 g předvařené červené řepy 1 broskev hrst ředkviček salát little gem nebo jiný křehký salát listy červené řepy nebo špenátu 3 lžíce olivového oleje špetka sušeného česneku špetka sušené cibulky 2 lžíce citronové šťávy hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky hrst vlašských ořechů sůl pepř

Mac and cheese s Tylžským sýrem
Ingredience: 300 g těstovin (makarony nebo kolínka) 250 g Tylžského sýra 350 ml Jihočeského mléka 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce Jihočeského másla muškátový oříšek sůl, pepř 2 lžíce strouhanky

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...