Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce):
- 1 balení sýru Lipánek 30 %
- 5 listů kapusty
- 500 g mletého masa (hovězí + vepřové)
- 2 lžíce strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce Jihočeského másla
- olej na restování
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 brambory
- 2 barevné papriky
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička medu
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
Návod na přípravu
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Kapustové listy spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na Jihočeském másle dozlatova.
Ve větší míse smícháme mleté maso, na kostičky nakrájený sýr Lipánek, nadrobno nasekané kapustové listy (jeden list si necháme stranou), prolisovaný česnek, orestovanou cibuli, sůl a pepř. Ze směsi vytvoříme karbanátky, které obalíme v hladké mouce. Opečeme je z obou stran dozlatova, přibližně 3 minuty z každé strany. Uvařené brambory a papriky nakrájíme na větší kusy a orestujeme je na olivovém oleji. Na závěr přidáme nahrubo nakrájený zbylý kapustový list a vše dochutíme solí a pepřem. V malé misce smícháme majonézu, med, hořčici a citronovou šťávu.
Karbanátky servírujeme s opečenou zeleninou a hořčičnou majonézou.
Podobné recepty

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku

High protein cottage housky
Ingredience (6 ks): 1 High protein cottage natur 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření sůl semínka na posypání

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) Na gazpacho: 3 červené papriky 1 cibule 4 stroužky česneku 300 g cherry rajčat ½ salátové okurky 60 ml olivového oleje hrst čerstvé bazalky šťáva z ½ citronu sůl čerstvě mletý pepř olivový olej Na sýrový sendvič: 4 tenké krajíce kváskového chleba 1 balení Tylžského sýra 2 lžíce hrubozrnné hořčice Jihočeské máslo na opečení

Dip z Jihočeského Lipna s bylinkami, jalapeños a bylinkovou strouhankou
Ingredience (2 porce): 1 balení Jihočeského Lipna hrst nakládaných jalapeños 6 plátků toustového chleba hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky kůra z ½ citronu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce hladké mouky ½ balení plátkového sýra (např. Sýrařův výběr) 1 lžička mleté sladké nebo uzené papriky špetka sušeného chilli 0,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 1 balení tortill 1 lžíce olivového oleje olej na smažení sůl pepř

Burgery s Romadurem, karamelizovanou cibulkou a limetkovou majonézou
Ingredience (4 porce) 400 g mletého hovězího masa 100 g slaniny 2 červené cibule 100 g Romaduru 4 cherry rajčata nebo 1 velké rajče 4 menší burgerové bulky 6 lžic majonézy 1 limetka 3 lžíce Jihočeského másla 1 lžička olivového oleje 1 lžíce třtinového cukru sůl čerstvě mletý pepř

Slané palačinky se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (4 porce) Suroviny na těsto: 200 g hladké mouky špetka soli 2 vejce 400 ml čerstvého Jihočeského mléka 2 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla Suroviny na náplň: 150 g nastrouhaného sýra Lipánek Zlaťáček 150 g šunky hrst čerstvého špenátu Jihočeské žervé nakrájená paprika

Frittata
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lžíce Jihočeského másla 1 jarní cibulka ½ cukety 100 g cherry rajčat 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smetany

Cuketovo-sýrové vafle s bylinkovým dipem
Ingredience (2 porce): 130 g cukety 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce 100 ml Jihočeského mléka 1 Lipánek plátky 30 % čerstvé bylinky sůl, pepř Na dip: 1 Jihočeská zakysaná smetana čerstvé oblíbené bylinky 1 lžíce citronové štávy sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...