Mac and cheese s Tylžským sýrem
Ingredience:
- 300 g těstovin typu makarony nebo kolínka
- 250 g Tylžského sýra
- 50 g Jihočeského másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml Jihočeského mléka
- 1 lžíce dijonské hořčice
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
Na posypání:
- 3 lžíce strouhanky
- 1 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla
Instructions for preparation
Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Scedíme je a odložíme stranou.
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a krátce ji orestujeme, aby vznikla světlá jíška. Postupně za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme dijonskou hořčici, špetku muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nakrájený Tylžský sýr, který necháme v bešamelu rozpustit.
Těstoviny smícháme se sýrovou omáčkou a vše přendáme do zapékací mísy. V malé misce smícháme strouhanku s rozpuštěným máslem a posypeme vršek těstovin.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne a nevytvoří se křupavá kůrčička. Podáváme ještě horké.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Pečený tvarohový koláč s Tradičním Lipánkem
Tvarohový koláč už si v Madetě neumíme bez Lipánka představit. Vyzkoušejte proč.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...