myslíme na příroduSoutěž
Madeta.cz

Mac and cheese s Tylžským sýrem

30 minut

náročnost:

přehled receptů

Mac and cheese s Tylžským sýrem

Ingredience:

  • 300 g těstovin (makarony nebo kolínka)
  • 250 g Tylžského sýra
  • 350 ml Jihočeského mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce Jihočeského másla
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce strouhanky

Návod na přípravu

Těstoviny uvaříme a scedíme. Troubu předehřejme na 200 °C a Tylžský sýr nastrouháme nahrubo.

Pokračujeme přípravou bešamelu: v rendlíku rozpustíme máslo a zasypeme ho moukou. Chvilku mícháme, a vytvoříme tak světlou jíšku. Za stálého míchání postupně přidáváme mléko. Když je bešamel hustý, dáme do něj rozpustit většinu sýra. Trochu si necháme na posypání. Bešamel dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Těstoviny přendáme do zapékací formy, zalijeme je sýrovým bešamelem a lehce promícháme. Makarony posypeme zbylým sýrem a strouhankou.

Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSoutěž

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk