Krémová papriková polévka s Goudou
Ingredience (2 porce)
- 1 balení sýru Sýrařův výběr Gouda bílá
- 2 červené papriky
- 2 žluté papriky
- 2 střední brambory
- 1 větší cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
- pár bobkových listů
- 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
- pažitka na ozdobu
- sůl
- pepř
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička Jihočeského másla
- bageta na krutony
Instructions for preparation
Papriky nakrájíme na větší kusy, menší část na tenké proužky – ty dáme stranou na ozdobu. Cibuli nakrájenou na měsíčky orestujeme na olivovém oleji spolu s paprikou. Přidáme Jihočeské máslo a mletou papriku, krátce restujeme, a poté vše zalijeme vývarem. Přidáme bobkové listy a oloupané brambory nakrájené na kostky. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Přidáme čtyři plátky Goudy a necháme je v polévce rozpustit. Vyjmeme bobkové listy a polévku rozmixujeme dohladka. Přilijeme čerstvou Jihočeskou smetanu a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Proužky papriky orestujeme na pánvi dozlatova. Bagetu nakrájíme na plátky, položíme na ně plátky sýru Gouda a zapečeme v troubě. Polévku podáváme ozdobenou restovanou paprikou, pažitkou a sýrovými krutonky.
Podobné recepty

Polévka z červené řepy s Jihočeským žervé
Červená řepa patří mezi tu nejzdravější zeleninu, kterou lze při vaření použít. I když si mnozí z nás často vybaví "kompot" ze školní jídelny, lze ji využít i jinak, chutněji. Třeba s naším Jihočeským žervé.

Krémová polévka se sýrem Lipánek a sýrovým chipsem
Polévka, která zasytí i bez hlavního chodu. Základ z kuřecího vývaru zjemněný smetanou a Jihočeským máslem k dokonalosti dovede sýr od Lipánka.

Česnečka se sýrovými krutony s Blaťáckým zlatem
Chcete připravit česnečku tak trochu jinak? S Blaťáckým zlatem to bude mít tu správnou chuť.

Rajčatová polévka s Cottage a sýrovým chipsem
Ten, kdo má rád pizzu si jistě zamiluje i tuto polévku. Její hlavní přísady jsou totiž rajčata, sůl, pepř a jako třeštička Jihočeský cottage a sýrové chipsy.

Mrkvový krém s Jihočeskou smetanou
Pestrobarevná jarní polévka, kterou jistě ocení i ti nejmenší. Navíc hotová za 15 minut!

Krémová dýňová polévka s chilli a Jihočeskou zakysanou smetanou
I když milujeme vývary, občas je chuť na něco odlišného. V této chvíli sáhněte po naší dýňové polévce.

Drobenkový rybízový koláč s tradičním Lipánkem
Buchta s rybízem a nahoru drobenka? To voní létem. Oživte tento tradiční recept naším Lipánkem a nebudete litovat.

Kedlubnová polévka s Jihočeským Žervé
Jihočeské žervé má čisté složení, a proto je skvělé jako ingredience v teplé kuchyni. Vyzkoušejte sami...
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...