We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami

30–40 minut

difficulty:

List of recipes

Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami

Ingredience (2 porce)

  • 400 g bramborových gnocchi
  • 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky
  • 80 g sýra Lipánek 30 %
  • 20 g čerstvých kopřiv
  • 100 g Jihočeského másla
  • 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • nasekaná pažitka na ozdobu
     

Instructions for preparation

Kopřivy spaříme horkou vodou, rychle zchladíme v ledové vodě, vymačkáme a nakrájíme na větší kusy. Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Z vody si odložíme cca 50 ml.
Na olivovém oleji opečeme dozlatova dýni nakrájenou na kostičky. Osolíme a opepříme. Přidáme odloženou vodu z gnocchi, přivedeme k varu a vmícháme máslo nakrájené na kousky, aby vznikla jemná máslová emulze. Do pánve přidáme čerstvou Jihočeskou smetanu a sýr Lipánek nakrájený na menší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme gnocchi, vmícháme nasekané kopřivy a posypeme čerstvou pažitkou.
 

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk