Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce)
- 400 g bramborových gnocchi
- 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky
- 80 g sýra Lipánek 30 %
- 20 g čerstvých kopřiv
- 100 g Jihočeského másla
- 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- nasekaná pažitka na ozdobu
Návod na přípravu
Kopřivy spaříme horkou vodou, rychle zchladíme v ledové vodě, vymačkáme a nakrájíme na větší kusy. Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Z vody si odložíme cca 50 ml.
Na olivovém oleji opečeme dozlatova dýni nakrájenou na kostičky. Osolíme a opepříme. Přidáme odloženou vodu z gnocchi, přivedeme k varu a vmícháme máslo nakrájené na kousky, aby vznikla jemná máslová emulze. Do pánve přidáme čerstvou Jihočeskou smetanu a sýr Lipánek nakrájený na menší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme gnocchi, vmícháme nasekané kopřivy a posypeme čerstvou pažitkou.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř

Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...