We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Rizoto s Jihočeským Lipnem, ředkvičkami a růžičkovou kapustou

40 minut

difficulty:

List of recipes

Rizoto s Jihočeským Lipnem, ředkvičkami a růžičkovou kapustou

Ingredience (2 porce)

  • ½ balení Jihočeského Lipna
  • 200 g rýže na rizoto (například arborio)
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce Jihočeského másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • hrst růžičkové kapusty
  • hrst ředkviček
  • sůl a pepř podle chuti
  • trochu citronové kůry na závěr
     

Instructions for preparation

Růžičkovou kapustu blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty a poté ji zchladíme v ledové vodě. Rozpůlíme ji, ředkvičky nakrájíme na čtvrtky a oboje orestujeme na olivovém oleji a kousku Jihočeského másla dozlatova. V hrnci rozehřejeme zbytek Jihočeského másla s olivovým olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přisypeme rýži, lehce ji orestujeme, zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Poté postupně přiléváme horký vývar, vždy jen trochu, a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Tento proces opakujeme, dokud není rýže krémová a uvařená. Vmícháme sýr Lipno, dochutíme solí a pepřem. Rizoto ozdobíme opečenou zeleninou a na závěr posypeme jemně nastrouhanou citronovou kůrou.

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk