This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Kuřecí stehna nadívaná pikantní krémovou nádivkou z tradičního pomazánkového – bez lepku a laktózy

Neváhejte a připravte si lehký oběd.

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna
  • 1 tradiční pomazánkové bez laktózy
  • hrst nasekaných bylinek (petržel, kopr, tymián)
  • 2 velká rajčata
  • 2 větší stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • voda a sůl dle chuti

Instructions for preparation

Nakrájejte rajčata (na řezu můžete potřít kapkou javorového sirupu) na poloviny a vložte do olejem vymazaného pekáčku a přidejte tymián. Dále si prolisujte česnek.

Nádivku připravíme tak, že smícháme tradiční pomazánkové s bylinkami a polovinou prolisovaného česneku, dochutíme dle chuti bylinkami.

Kuřecí stehna omyjte, osušte a osolte. Kůži stehen uvolněte prsty a ze všech stran se snažte pod kůži vtlačit nádivku. Povrch stehýnek potřete zbytkem oleje a prolisovaným česnekem. Vložte do pekáčku k rajčatům a bylinkám a podlijte trochou vody.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 30-40 minut, případně na posledních pět minut zapněte gril, aby se vytvořila křupavá kůrka. Podlévejte dle potřeby. Servírujte s rýží či bramborem.

 

Tento a další zajímavé recepty si pro vás připravila Radka Vrzalová, autorka celé řady receptů bez lepku a laktózy, které můžete najít v jejích kuchařkách.

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk