This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of nature
Madeta.cz

Tzatziki s Jihočeským cottagem

Připravte řecké tzatziki v novém, zdravějším hávu. Jihočeský cottage dodá tomuto dipu zajímavou strukturu i jemnost. Je jen na vás, jestli pak takto připravenou směs využijete na dochucení salátu, k pita chlebu či jako dip ke slaným tyčinkám nebo k masu.

Tzatziki s Jihočeským cottagem

Ingredience

Na tzatziki:

  • 1 Jihočeský cottage
  • 1 okurka
  • 1/2 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Na steak se salátem:

  • hovězí maso na steak – např. flank steak
  • 100 g hrachových lusků
  • lístky šťovíku
  • olej

Instructions for preparation

Nejdříve je potřeba okurku zbavit vody. Proto ji nastrouhejte najemno, dejte do síta a zasypte solí. Nechte ji vypotit a poté z ní vymačkejte vodu.

Nastrouhanou okurku smíchejte s prolisovaným česnekem, najemno nasekaným koprem a Jihočeským cottagem. Ochuťte šťávou z citronu a pepřem. Pokud je třeba, tzatziki dosolte, a dejte vychladit do lednice.

Maso (pokojové teploty) očistěte od blan a naporcujte ho na cca 2 cm široké plátky. Potřete olejem, osolte a opepřete. Pak steaky prudce opečte na pánvi. Stačí 2 minuty z každé strany – jen do chvíle, než maso na povrchu zhnědne. Poté plátky přesuňte do trouby předehřáté na 180 °C a dopečte je do fáze, jak máte steak rádi – rare, medium nebo well done. Po vyndání z trouby nechte maso 5 minut odpočinout.

Na talíř si připravte omyté lístky šťovíku a vyloupaný hrášek. Ozdobte tzatziki. Přidejte „odpočinutý“ steak a podávejte.

to the list of recipes...

Podobné recepty

#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of nature
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen