Tzatziki s Jihočeským cottagem
Připravte řecké tzatziki v novém, zdravějším hávu. Jihočeský cottage dodá tomuto dipu zajímavou strukturu i jemnost. Je jen na vás, jestli pak takto připravenou směs využijete na dochucení salátu, k pita chlebu či jako dip ke slaným tyčinkám nebo k masu.
Ingredience
Na tzatziki:
- 1 Jihočeský cottage
- 1 okurka
- 1/2 citronu
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvého kopru
- olivový olej
- pepř
- sůl
Na steak se salátem:
- hovězí maso na steak – např. flank steak
- 100 g hrachových lusků
- lístky šťovíku
- olej
Návod na přípravu
Nejdříve je potřeba okurku zbavit vody. Proto ji nastrouhejte najemno, dejte do síta a zasypte solí. Nechte ji vypotit a poté z ní vymačkejte vodu.
Nastrouhanou okurku smíchejte s prolisovaným česnekem, najemno nasekaným koprem a Jihočeským cottagem. Ochuťte šťávou z citronu a pepřem. Pokud je třeba, tzatziki dosolte, a dejte vychladit do lednice.
Maso (pokojové teploty) očistěte od blan a naporcujte ho na cca 2 cm široké plátky. Potřete olejem, osolte a opepřete. Pak steaky prudce opečte na pánvi. Stačí 2 minuty z každé strany – jen do chvíle, než maso na povrchu zhnědne. Poté plátky přesuňte do trouby předehřáté na 180 °C a dopečte je do fáze, jak máte steak rádi – rare, medium nebo well done. Po vyndání z trouby nechte maso 5 minut odpočinout.
Na talíř si připravte omyté lístky šťovíku a vyloupaný hrášek. Ozdobte tzatziki. Přidejte „odpočinutý“ steak a podávejte.
Podobné recepty

Zapečené croissanty s Moravským bochníkem
Ingredience (4 porce): 6 croissantů plnotučná hořčice 150 g šunky 2 balení sýru Moravský bochník 50 ml Jihočeské smetany 50 ml Jihočeského mléka čerstvý tymián muškátový oříšek vejce na potření

Vanilkové lívanečky s rozvarem z lesního ovoce
Ingredience (4 porce): 200 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 230 g Jihočeského mléka 2 lžíce vanilkové pomazánky Lipánek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru krystal Ovocný rozvar: 150 g mraženého lesního ovoce 1 lžička kukuřičného škrobu 2 lžíce cukru (nebo dle chuti) Lipánek vanilková pomazánka na namazání lívanců

Špenátová roláda s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience (8 porcí): 200 g špenátu 100 g Jihočeského tvarohu 1 stroužek česneku 3 bílky 3 lžíce hladké mouky muškátový oříšek sůl, pepř Náplň: 1 sýr Lipánek Zlaťáček 2 balení Jihočeského žervé 100 g sušených rajčat sušené oregano sůl, pepř

Bramborák se šalotkou, Romadurem, houbami, nakládanou cibulkou a špekem
Ingredience (2 porce) 1 sýr Romadur 3 větší brambory 1 vejce 2 lžíce hladké mouky 1 lžička sušené majoránky 2 lžíce čerstvého Jihočeského mléka 2 stroužky česneku 2 šalotky 8 žampionů 100 g slaniny nakládané stříbrné cibulky na ozdobu sůl pepř olej na smažení 1 lžička Jihočeského másla hrubozrnná hořčice na ozdobu petržel na ozdobu

Teplý salát se Sýrem na pánev, růžičkovou kapustou, šalotkou, lilkem, bramborami a hořčičným dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 10 ks růžičkové kapusty 6 malých brambor 1 lilek 3 šalotky 1 lžíce hrubozrnné hořčice 1 lžička dijonské hořčice 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy špetka sušeného česneku 4 lžíce olivového oleje olivový olej na restování sůl pepř

Těstoviny s paprikovo-sýrovou omáčkou z Jihočeského Lipna, sušenými rajčaty a chipsy z pancetty
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského Lipna 200 g těstovin 1 lžička mouky 1 lžíce Jihočeského másla 1 hrnek vývaru 1 hrnek čerstvé Jihočeské smetany 2 špetky mleté papriky 3 lžíce na proužky nakrájených sušených rajčat 80 g panchetty nakrájené na tenké plátky sůl pepř větvička tymiánu

Bagetky plněné taveným sýrem Lipánek, šunkou, kukuřicí a cherry rajčaty
Ingredience (2 porce) 1 balení taveného sýru Lipánek 6 mini bagetek 1 Jihočeské žervé 100 g šunky 1 malá plechovka sladké kukuřice 8 cherry rajčat špetka oregana špetka sušeného česneku špetka papriky hrst listů petrželky hrst pažitky

Bramborové karbanátky plněné sýrem Lipánek 30% se salátem a bylinkovým dipem
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 30% 4 větší brambory 2 lžičky mouky 1 lžička Solamylu 1 vejce sůl pepř hrst cherry rajčat little gem salát 1 červená cibulka hrst listů petrželky 2 balení Jihočeského žervé hrst najemno nakrájené pažitky 1 lžička citronové šťávy 3 lžíce olivového oleje
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...