This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of nature
Madeta.cz

Raclette se sýrem Moravský bochník po Jihočesku

Raclette se zpravidla servírují a připravují na speciálním grilu s jednoporcovými pánvičkami. Tento recept si ovšem můžete připravit i ve vaší troubě.

Raclette se sýrem Moravský bochník po Jihočesku

Ingredience

  • 100 g–200 g Sýrařova výběru Moravský bochník
  • dle potřeby brambory vařené ve slupce
  • koření dle chuti
  • oblíbenou zeleninu (čerstvou i nakládanou)
  • Jihočeské máslo na vymazání

Instructions for preparation

Postup (příprava v troubě):

Uvařené brambory ve slupce oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.

Do zapékací formy vymazané Jihočeským máslem skládejte brambory.

Okořeňte dle chuti (pepř, sůl, bylinky, chilli). Přes brambory naskládejte plátky sýru Moravský bochník  a vložte do trouby předehřáté na cca 200 stupňů.

Zapékejte zhruba 15 minut, dokud není povrch sýru zlatavý.

Podávejte se sklenkou lehkého bílého či růžového vína a oblíbenou čerstvou či nakládanou zeleninou.

 

Postup (raclette na gril):

Uvařené brambory ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky, které naskládejte na mini pánvičky.

Přidejte bylinky dle chuti a navrch dejte plátky sýrů, ale tak, aby nic nebylo výše než hrana pánvičky. Nechte sýr pěkně rozpéci.

Servírujte s oblíbenou zeleninou.

Tip: brambory můžete vyměnit za pečivo

to the list of recipes...
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of nature
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen