Raclette se sýrem Moravský bochník po Jihočesku
Raclette se zpravidla servírují a připravují na speciálním grilu s jednoporcovými pánvičkami. Tento recept si ovšem můžete připravit i ve vaší troubě.
Ingredience
- 100 g–200 g Sýrařova výběru Moravský bochník
- dle potřeby brambory vařené ve slupce
- koření dle chuti
- oblíbenou zeleninu (čerstvou i nakládanou)
- Jihočeské máslo na vymazání
Návod na přípravu
Postup (příprava v troubě):
Uvařené brambory ve slupce oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.
Do zapékací formy vymazané Jihočeským máslem skládejte brambory.
Okořeňte dle chuti (pepř, sůl, bylinky, chilli). Přes brambory naskládejte plátky sýru Moravský bochník a vložte do trouby předehřáté na cca 200 stupňů.
Zapékejte zhruba 15 minut, dokud není povrch sýru zlatavý.
Podávejte se sklenkou lehkého bílého či růžového vína a oblíbenou čerstvou či nakládanou zeleninou.
Postup (raclette na gril):
Uvařené brambory ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky, které naskládejte na mini pánvičky.
Přidejte bylinky dle chuti a navrch dejte plátky sýrů, ale tak, aby nic nebylo výše než hrana pánvičky. Nechte sýr pěkně rozpéci.
Servírujte s oblíbenou zeleninou.
Tip: brambory můžete vyměnit za pečivo
Podobné recepty
Špízové tousty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (1 porce) 4 toastové chleby Jihočeské Lipno šunka sýr 4 cherry rajčata Na doplnění: ovoce zelenina
Těstovinový salát s Jihočeským cottagem
Ingredience (4 porce) 200 g těstovin ½ okurky 10 cherry rajčat 3 lžíce kukuřice 3 lžíce nakrájených oliv čerstvé bylinky 1 Jihočeský cottage 2 lžíce olivového oleje šťáva z ½ limetky 1 lžíce Jihočeského bílého jogurtu Nature 1 lžíce majonézy sůl, pepř
Malinová zmrzlina s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (8 porcí) 4 Lipánky tvarohové 1 Jihočeská čerstvá smetana 350 g malin (čerstvých nebo mražených) 90 g cukru K podávání zmrzlinové kornoutky
Sýrové muffiny
Ingredience (10 porcí) 250 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 150 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 100 g Jihočeského mléka 2 vejce 2 lžíce olivového oleje 1 balení sýru Lipánek 100 g slaniny 6 g soli čerstvé oblíbené bylinky
Rýže ze sladkého mlíčka Lipánek s krémem z Jihočeské zakysané smetany a Jihočeského tvarohu
Ingredience (2 porce) 150 g rýže 500 ml sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 3 lžičky moučkového cukru 200 g tučného Jihočeského tvarohu 100 g Jihočeské tradiční zakysané smetany 18% šťáva z půlky citronu hrst drcených sušenek 4 jahody 4 ostružiny hrst máty hrst mini marshmallow
Mražený dezert s tradičním Lipánkem a lesním ovocem
Ingredience (5 porcí) 500 g tradičního Lipánka 300 g mraženého lesního ovoce 2 lžíce medu máta čerstvé ovoce
Kuskus se zeleninou a taveným sýrem Lipánek
Ingredience (2 porce) 250 g kuskusu 5 trojúhelníčků taveného sýra Lipánek 3 lžíce olivového oleje 1 balení mražené zeleniny (dle chuti) 1 lžíce čerstvé Jihočeské smetany sůl pepř čerstvý špenát špetka růžového pepře
Bruschetta se steakem, Jihočeskou nivou Caesar a marmeládou s cibulí a rajčaty
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeské nivy Caesar 1 chiabatta (bageta) 200 g hovězího steaku (flank nebo veverka) 4 větší cibule olivový olej 1 lžíce balsamica 1 lžička třtinového cukru 10 cherry rajčat sůl pepř 2 stroužky česneku 50 g Jihočeského másla větvička tymiánu hrst pažitky
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...