Raclette se sýrem Moravský bochník po Jihočesku
Raclette se zpravidla servírují a připravují na speciálním grilu s jednoporcovými pánvičkami. Tento recept si ovšem můžete připravit i ve vaší troubě.
Ingredience
- 100 g–200 g Sýrařova výběru Moravský bochník
- dle potřeby brambory vařené ve slupce
- koření dle chuti
- oblíbenou zeleninu (čerstvou i nakládanou)
- Jihočeské máslo na vymazání
Návod na přípravu
Postup (příprava v troubě):
Uvařené brambory ve slupce oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.
Do zapékací formy vymazané Jihočeským máslem skládejte brambory.
Okořeňte dle chuti (pepř, sůl, bylinky, chilli). Přes brambory naskládejte plátky sýru Moravský bochník a vložte do trouby předehřáté na cca 200 stupňů.
Zapékejte zhruba 15 minut, dokud není povrch sýru zlatavý.
Podávejte se sklenkou lehkého bílého či růžového vína a oblíbenou čerstvou či nakládanou zeleninou.
Postup (raclette na gril):
Uvařené brambory ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky, které naskládejte na mini pánvičky.
Přidejte bylinky dle chuti a navrch dejte plátky sýrů, ale tak, aby nic nebylo výše než hrana pánvičky. Nechte sýr pěkně rozpéci.
Servírujte s oblíbenou zeleninou.
Tip: brambory můžete vyměnit za pečivo
Podobné recepty
Vanilkový krém s čokoládovou polevou a karamelizovanými ořechy
Ingredience (4 porce) 2 ks Lipánka vanilkového 140 g Jihočeské smetany 2 lžíce cukru moučka (nebo podle chuti) piškoty 2 jablka ½lžičky skořice Na čokoládovou polevu: 100 g hořké čokolády 50 ml Jihočeské smetany Na karamelizované ořechy: 50 g cukru krupice 1 lžíce Jihočeského másla 100 g ořechů
Krémové těstoviny s Jihočeskou nivou Fit
Ingredience (4 porce): 300 g těstovin 2 ks Jihočeské nivy Fit 2 lžíce olivového oleje 1 červená cibule 4 stroužky česneku 2 lžíce hladké mouky 200 ml Jihočeského mléka 100 ml vývaru 4 trojúhelníčky taveného sýru Lipno hrst špenátu 100 g sušených rajčat muškátový oříšek sůl, pepř
Tortilla s Jihočeským syrečkem
Ingredience 2 vajíčka 1 lžíce másla 1 tortilla pár listů baby špenátu 30 g šunky 4 olivy 3 cherry rajčátka ½ Jihočeského syrečku
Syrečkový tatarák s dresinkem z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského syrečku 1 chilli paprička ½ červené cibule 2 lžíce piva 3 lžíce nasekané pažitky 2 lžíce Jihočeské tradiční zakysané smetany 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička worchesteru ředkvičky ½ lžičky sladké papriky sůl pepř ½ lžičky kmínu česnek chléb olej
Karamelizované tyčinky z toastového chleba se skořicí a sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience (2 porce) 8 plátků toastového chleba 2 sladké pomazánky Lipánek špetka skořice 50 g Jihočeského másla 50 g třtinového cukru 30 g medu špetka soli 1 hruška čerstvá máta
Syrečková pomazánka
Nechte váš domov provonět syrečkovou pomazánkou. Někteří možná odejdou, ale o to více zbyde na vás :-).
Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuřecím masem, bešamelem, hráškem, kukuřicí a mrkví
Ingredience (2 porce) 2 balení Lipánka Zlaťáčka 2 kuřecí prsa 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička hladké mouky ½ l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 2 lžíce čerstvé Jihočeské smetany špetka muškátového oříšku hrst baby mrkve hrst hrášku hrst kukuřice hrst nakrájené pažitky sůl pepř 1 lžíce oleje
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...