Raclette se sýrem Moravský bochník po Jihočesku
Raclette se zpravidla servírují a připravují na speciálním grilu s jednoporcovými pánvičkami. Tento recept si ovšem můžete připravit i ve vaší troubě.
Ingredience
- 100 g–200 g Sýrařova výběru Moravský bochník
- dle potřeby brambory vařené ve slupce
- koření dle chuti
- oblíbenou zeleninu (čerstvou i nakládanou)
- Jihočeské máslo na vymazání
Návod na přípravu
Postup (příprava v troubě):
Uvařené brambory ve slupce oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.
Do zapékací formy vymazané Jihočeským máslem skládejte brambory.
Okořeňte dle chuti (pepř, sůl, bylinky, chilli). Přes brambory naskládejte plátky sýru Moravský bochník a vložte do trouby předehřáté na cca 200 stupňů.
Zapékejte zhruba 15 minut, dokud není povrch sýru zlatavý.
Podávejte se sklenkou lehkého bílého či růžového vína a oblíbenou čerstvou či nakládanou zeleninou.
Postup (raclette na gril):
Uvařené brambory ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky, které naskládejte na mini pánvičky.
Přidejte bylinky dle chuti a navrch dejte plátky sýrů, ale tak, aby nic nebylo výše než hrana pánvičky. Nechte sýr pěkně rozpéci.
Servírujte s oblíbenou zeleninou.
Tip: brambory můžete vyměnit za pečivo
Podobné recepty

Sýrový bagel
Ingredience (12 porcí) 500 g hladké mouky 7 g sušeného droždí 330 ml teplé vody 3 lžíce cukru 2 lžíce olivového oleje 10 g soli sezamová semínka na posypání Náplň: Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti 31% Sýr na pánev salát rajče Ajvar squeeze

Křupavé vafle s tvarohem a jahodovým džemem
Ingredience (4 porce) 250 g hladké mouky 350 ml Jihočeského mléka 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody špetka soli Na dokončení: 250 g Jihočeský tvaroh tučný moučkový cukr dle chuti 1 lžička citronové šťávy 2 lžíce Jihočeského mléka jahodový džem Podravka čerstvé jahody hrst ořechů (volitelné)

Farmářský salát s česnekovým cottage sýrem
Ingredience (2 porce) 300 g brambor uvařených ve slupce 4 vejce uvařená natvrdo 2 hrsti salátu 100 g cherry rajčat 3 lžíce kukuřice 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy tymián sůl, pepř Na česnekový cottage sýr 1 Jihočeský cottage nature 2 lžíce česnekové pasty Podravka sůl, pepř dle chuti

Sýrové špízy s dipem z ajvaru
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce olivového oleje grilovací koření Na dip: 2 velké lžíce ajvaru 1 Jihočeská zakysaná smetana 15 % 2 lžíce majonézy 1 lžička citronové šťávy špetka soli Na zeleninu: 1 menší cuketa 1 paprika 1 mrkev 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř

Polévka z pečených rajčat s chipsy z Madelandu
Ingredience (3 porce): 500 g cherry rajčat 5 lžic olivového oleje 1 cibule 4 stroužky česneku hrst bazalky 70 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 300 ml vývaru 50 g sýru Madeland

Jahodové mléčné lívance
Ingredience (12 porcí): 250 ml sladkého jahodového mlíčka Lipánek 200 g hladké mouky 1 vejce 1 lžíce cukru 1 prášek do pečiva špetka soli Jihočeské máslo na smažení čerstvé ovoce na ozdobu

Zebra dort s Lipánkem
Ingredience (8 porcí): 2× Lipánky tvarohové 150 g Jihočeského másla 150 g cukru 3 vejce 120 ml Jihočeského mléka 250 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 2 lžíce kakaa špetka soli

Svěží pomazánka s Jihočeským cottagem
Ingredience (2 porce): 1 Jihočeský cottage 5 ředkviček 1 lžíce Jihočeského tvarohu 1 menší mrkev 1 jarní cibulka pažitka sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...