Raclette se sýrem Moravský bochník po Jihočesku
Raclette se zpravidla servírují a připravují na speciálním grilu s jednoporcovými pánvičkami. Tento recept si ovšem můžete připravit i ve vaší troubě.
Ingredience
- 100 g–200 g Sýrařova výběru Moravský bochník
- dle potřeby brambory vařené ve slupce
- koření dle chuti
- oblíbenou zeleninu (čerstvou i nakládanou)
- Jihočeské máslo na vymazání
Návod na přípravu
Postup (příprava v troubě):
Uvařené brambory ve slupce oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.
Do zapékací formy vymazané Jihočeským máslem skládejte brambory.
Okořeňte dle chuti (pepř, sůl, bylinky, chilli). Přes brambory naskládejte plátky sýru Moravský bochník a vložte do trouby předehřáté na cca 200 stupňů.
Zapékejte zhruba 15 minut, dokud není povrch sýru zlatavý.
Podávejte se sklenkou lehkého bílého či růžového vína a oblíbenou čerstvou či nakládanou zeleninou.
Postup (raclette na gril):
Uvařené brambory ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky, které naskládejte na mini pánvičky.
Přidejte bylinky dle chuti a navrch dejte plátky sýrů, ale tak, aby nic nebylo výše než hrana pánvičky. Nechte sýr pěkně rozpéci.
Servírujte s oblíbenou zeleninou.
Tip: brambory můžete vyměnit za pečivo
Podobné recepty

Grilovaný špíz z panenky a Romaduru s ajvarem
Ingredience (na 2 porce) 1 balení Romaduru 250 g vepřové panenky 1 větší cibule 1 sklenice ajvaru 1 červená paprika 1 pita chléb olivový olej sůl pepř tymián

Brambory na grilu s Romadurem
Ingredience (na 2 porce) 6 větších brambor 100 g Jihočeského másla 50 ml Jihočeské trvanlivé smetany 2 balení Romaduru 20 g jarní cibulky 100 g slaniny 1 žloutek sůl pepř 6 snítek tymiánu

Pita chleba se Sýrem na pánev, grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Ingredience (na 2 porce) 2 pita chleby 1 balení Sýru na pánev 1 rajče 0,5 červené papriky 0,5 žluté papriky 1 salát little gem 1 balení jogurtu Jihočeský Nature sůl 1 stroužek česneku 1 hrst polníčku 0,5 červené cibule olivový olej

Quinoa s Lahůdkou, kokosovým mlékem a ovocem
Ingredience (na 2 porce) 80 g quinoy 240 ml kokosového mléka 180 g Lahůdky jihočeské med 1 lžička vanilkového cukru ovoce dle chuti máta na ozdobení

Borůvkové cupcakes s Tradičním Lipánkem
Ingredience (na 12 porcí) 150 g cukru 120 g hladké mouky 70 g polohrubé mouky 1/2 lžičky jedlé sody 1/2 lžičky prášku do pečiva špetka soli 55 g Jihočeského másla 1 vejce 1 žloutek 2 lžíce oleje 55 g Jihočeské zakysané smetany 80 ml trvanlivého Jihočeského mléka citronová kůra 100 g borůvek 1 balení tradičního Lipánka moučkový cukr dle chuti 125 ml trvanlivé Jihočeské smetany

Kuskus se sýrem Lipánek, kuřecím masem a sušeným ovocem
Ingredience (na 2 porce) 2 kuřecí prsa 2 hrnky kuskusu 1 balení sýru Lipánek 1 balení sušených meruněk 1 hrst rozinek sůl pepř 1 lžička skořice 0,5 lžičky mletého kmínu 0,5 lžičky muškátového oříšku čerstvé bylinky

Ovocné čtverečky s Tradičním Lipánkem a ovocem
Ingredience (na 6 porcí) 1 listové těsto 1 balení Tradičního Lipánka 1 vejce na potření čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, meruňky apod.) plátky mandlí máta na ozdobení

Sýrový sendvič se sýrem Madeland a šunkou
Ingredience (na 1 porci) 3 plátky toustového chleba 20 g Jihočeského másla 1 lžička dijonské hořčice 6 plátků vepřové šunky 4 plátky sýru Madeland Bešamelová omáčka 125 ml trvanlivého Jihočeského mléka 125 ml trvanlivé Jihočeské smetany 20 g Jihočeského másla 20 g hladké mouky 3 plátky sýru Madeland 1 lžička dijonské hořčice muškátový oříšek sůl pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...