This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of nature
Madeta.cz

Mini quiche s tří měsíční goudou

Roztomile malý a přitom vydatný pokrm. Takový je mini quiche s tří měsíční goudou.

Mini quiche s tří měsíční goudou

Ingredience těsto

  • 125 g Jihočeského másla
  • 250 g hladké mouky
  • 50 ml studené vody
  • špetka soli

Ingredience náplň

  • 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání
  • 2 menší cibule
  • 20 g Jihočeského másla
  • sůl, pepř, koření dle chuti
  • 200 g goudy
  • jarní cibulka
  • Jihočeské Lipno šunkové 2 čtverečky
  • čerstvé bylinky – rozmarýn, bazalka, …

Instructions for preparation

Začněte přípravou těsta. Do prosáté mouky se solí udělejte důlek, do kterého nakrájejte na menší kostky studené máslo. Promačkejte mouku s máslem a po stupně přidávejte vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Následně těsto zabalte do potravinářské folie a nechte odpočinout cca půl hodiny v lednici.

Nyní se pusťte do přípravy náplně. Na másle osmahněte jemně pokrájené cibule, jakmile zezlátne, přidejte smetanu a opepřete a osolte. Chvíli povařte a přidejte 2 kostky šunkového Lipna.

Dále přidejte nakrájenou jednu jarní cibulku, oblíbené byliny a 100g goudy nakrájené na kostičky.

Nechte chvíli probublat a odstavte.

Vychladlé těsto rozdělte na vámi zvolený počet dílů (např. 4) a částečně vyválejte a namačkejte do zvolených vymazaných forem.

Na těsto v každé formičce dejte smetanovosýrovou směs, zasypte nakrájenou jarní cibulkou, a nakonec přidejte vždy goudu a případně ještě bylinky.

Quiche pečte zhruba při 160 stupních asi 40 minut. Aby byly pěkně zlatavé, překryjte je na první 25 minut alobalem. A ke konci pečení je odkryjte. Pěkně se propečou a nepřepálí se.

Z formiček vyndávejte až po úplném zchladnutí.

to the list of recipes...
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of nature
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen