Mini quiche s tříměsíční goudou
Roztomile malý a přitom vydatný pokrm. Takový je mini quiche s tříměsíční goudou.
Ingredience těsto
- 125 g Jihočeského másla
- 250 g hladké mouky
- 50 ml studené vody
- špetka soli
Ingredience náplň
- 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání
- 2 menší cibule
- 20 g Jihočeského másla
- sůl, pepř, koření dle chuti
- 200 g goudy
- jarní cibulka
- Jihočeské Lipno šunkové 2 čtverečky
- čerstvé bylinky – rozmarýn, bazalka, …
Návod na přípravu
Začněte přípravou těsta. Do prosáté mouky se solí udělejte důlek, do kterého nakrájejte na menší kostky studené máslo. Promačkejte mouku s máslem a postupně přidávejte vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Následně těsto zabalte do potravinářské folie a nechte odpočinout cca půl hodiny v lednici.
Nyní se pusťte do přípravy náplně. Na másle osmahněte jemně pokrájené cibule, jakmile zezlátne, přidejte smetanu a opepřete a osolte. Chvíli povařte a přidejte 2 kostky šunkového Lipna.
Dále přidejte nakrájenou jednu jarní cibulku, oblíbené byliny a 100g goudy nakrájené na kostičky.
Nechte chvíli probublat a odstavte.
Vychladlé těsto rozdělte na vámi zvolený počet dílů (např. 4) a částečně vyválejte a namačkejte do zvolených vymazaných forem.
Na těsto v každé formičce dejte smetanovosýrovou směs, zasypte nakrájenou jarní cibulkou, a nakonec přidejte vždy goudu a případně ještě bylinky.
Quiche pečte zhruba při 160 stupních asi 40 minut. Aby byly pěkně zlatavé, překryjte je na první 25 minut alobalem. A ke konci pečení je odkryjte. Pěkně se propečou a nepřepálí se.
Z formiček vyndávejte až po úplném zchladnutí.
Podobné recepty
![Špízové tousty s Jihočeským Lipnem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__spizove-tousty-s-jihoceskym-lipnem_1.jpg?v=1718792689)
Špízové tousty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (1 porce) 4 toastové chleby Jihočeské Lipno šunka sýr 4 cherry rajčata Na doplnění: ovoce zelenina
![Těstovinový salát s Jihočeským cottagem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__testovinovy-salat-s-jihoceskym-cottagem.jpg?v=1718974915)
Těstovinový salát s Jihočeským cottagem
Ingredience (4 porce) 200 g těstovin ½ okurky 10 cherry rajčat 3 lžíce kukuřice 3 lžíce nakrájených oliv čerstvé bylinky 1 Jihočeský cottage 2 lžíce olivového oleje šťáva z ½ limetky 1 lžíce Jihočeského bílého jogurtu Nature 1 lžíce majonézy sůl, pepř
![Sýrové muffiny](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__syrove-muffiny.jpg?v=1718787940)
Sýrové muffiny
Ingredience (10 porcí) 250 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 150 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 100 g Jihočeského mléka 2 vejce 2 lžíce olivového oleje 1 balení sýru Lipánek 100 g slaniny 6 g soli čerstvé oblíbené bylinky
![Kuskus se zeleninou a taveným sýrem Lipánek](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__kuskus-se-zeleninou-a-tavenym-syrem-lipanek.jpg?v=1718786619)
Kuskus se zeleninou a taveným sýrem Lipánek
Ingredience (2 porce) 250 g kuskusu 5 trojúhelníčků taveného sýra Lipánek 3 lžíce olivového oleje 1 balení mražené zeleniny (dle chuti) 1 lžíce čerstvé Jihočeské smetany sůl pepř čerstvý špenát špetka růžového pepře
![Bruschetta se steakem, Jihočeskou nivou Caesar a marmeládou s cibulí a rajčaty](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__bruschetta-se-steakem-jihoceskou-nivou-caesar-a-marmeladou-s-cibuli-a-rajcaty.jpg?v=1718973897)
Bruschetta se steakem, Jihočeskou nivou Caesar a marmeládou s cibulí a rajčaty
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeské nivy Caesar 1 chiabatta (bageta) 200 g hovězího steaku (flank nebo veverka) 4 větší cibule olivový olej 1 lžíce balsamica 1 lžička třtinového cukru 10 cherry rajčat sůl pepř 2 stroužky česneku 50 g Jihočeského másla větvička tymiánu hrst pažitky
![Roláda z mletého masa se sýrem Primator od Madety, špenátem a slaninou](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__rolada-z-mleteho-masa-se-syrem-primator-od-madety-spenatem-a-slaninou.jpg?v=1719388760)
Roláda z mletého masa se sýrem Primator od Madety, špenátem a slaninou
Ingredience (4 porce) 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového masa) ½ vaničky špenátu 1 balení sýru Primator od Madety 1 balení slaniny 5 vajec 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 2 hrsti strouhanky 150 g Jihočeského másla + 1 lžíce sůl pepř 1 lžička sušeného česneku 1 lžička uzené papriky 1 kg brambor 300 ml čerstvého Jihočeského plnotučného mléka 1 hrst pažitky 2 lžíce majonézy šťáva z půlky citronu
![Syrečkový tatarák s dresinkem z Jihočeské zakysané smetany](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__syreckovy-tatarak-s-dresinkem-z-jihoceske-zakysane-smetany.jpg?v=1718782481)
Syrečkový tatarák s dresinkem z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského syrečku 1 chilli paprička ½ červené cibule 2 lžíce piva 3 lžíce nasekané pažitky 2 lžíce Jihočeské tradiční zakysané smetany 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička worchesteru ředkvičky ½ lžičky sladké papriky sůl pepř ½ lžičky kmínu česnek chléb olej
![Kuřecí wrapy s Lipánkem Zlaťáčkem](/media/thumbs/food/thumb_450x279_cr__kureci-wrapy-s-lipankem-zlatackem.jpg?v=1718194361)
Kuřecí wrapy s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience: 4 tortilly 2 kuřecí prsa 2 ks Lipánka Zlaťáčka hlávkový nebo ledový salát paprika rajče Česnekový dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt bylinky 2 stroužky česneku sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...