This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Pečený kapr s nádivkou z Jihočeské nivy

Kapří podkovy osolíme... Nezní to jako báječný vánoční recept? Přesně ten to pro vás máme.

Pečený kapr s nádivkou z Jihočeské nivy

Ingredience

  • 4 kapří podkovy (asi 4 cm silné)
  • 16 plátků anglické slaniny
  • 110 g Jihočeské nivy 50%
  • 3 lžíce Jihočeského másla
  • 2 ks vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce mandlových plátků
  • sůl

Instructions for preparation

Kapří podkovy osolíme a necháme 10 minut odležet. Pro každou porci přeložíme dva plátky slaniny vedle sebe a přes ně křížem položíme další dva. Na ně dáme odleželé rybí porce a okraje slaniny přeložíme dovnitř rybích podkůvek.
Zapékací mísu vymažeme Jihočeským máslem a podkovy do ní naskládáme.
Do mísy dáme žloutky, nastrouhanou Jihočeskou nivu, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, mandlové plátky a sníh z bílků. Vše lehce promícháme a směsí naplníme kapří podkovy.
Na každou podkovu položíme 1/2 lžíce Jihočeského másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova. Během pečení je dobré rybu několikrát přelít výpekem.

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk