Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na přírodu
Madeta.cz

Pečený kapr s nádivkou z Jihočeské nivy

cca 1 hodina

náročnost:

přehled receptů

Kapří podkovy osolíme... Nezní to jako báječný vánoční recept? Přesně ten to pro vás máme.

Pečený kapr s nádivkou z Jihočeské nivy

Ingredience

  • 4 kapří podkovy (asi 4 cm silné)
  • 16 plátků anglické slaniny
  • 110 g Jihočeské nivy 50%
  • 3 lžíce Jihočeského másla
  • 2 ks vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce mandlových plátků
  • sůl

Návod na přípravu

Kapří podkovy osolíme a necháme 10 minut odležet. Pro každou porci přeložíme dva plátky slaniny vedle sebe a přes ně křížem položíme další dva. Na ně dáme odleželé rybí porce a okraje slaniny přeložíme dovnitř rybích podkůvek.
Zapékací mísu vymažeme Jihočeským máslem a podkovy do ní naskládáme.
Do mísy dáme žloutky, nastrouhanou Jihočeskou nivu, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, mandlové plátky a sníh z bílků. Vše lehce promícháme a směsí naplníme kapří podkovy.
Na každou podkovu položíme 1/2 lžíce Jihočeského másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova. Během pečení je dobré rybu několikrát přelít výpekem.

Na přehled receptů...

Podobné recepty

#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na přírodu
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen