Pečený kapr s nádivkou z Jihočeské nivy
Kapří podkovy osolíme... Nezní to jako báječný vánoční recept? Přesně ten pro vás máme.
Ingredience
- 4 kapří podkovy (asi 4 cm silné)
- 16 plátků anglické slaniny
- 100 g Jihočeské nivy 45 %
- 3 lžíce Jihočeského másla
- 2 ks vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 4 lžíce mandlových plátků
- sůl
Návod na přípravu
Kapří podkovy osolíme a necháme 10 minut odležet. Pro každou porci přeložíme dva plátky slaniny vedle sebe a přes ně křížem položíme další dva. Na ně dáme odleželé rybí porce a okraje slaniny přeložíme dovnitř rybích podkůvek.
Zapékací mísu vymažeme Jihočeským máslem a podkovy do ní naskládáme.
Do mísy dáme žloutky, nastrouhanou Jihočeskou nivu, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, mandlové plátky a sníh z bílků. Vše lehce promícháme a směsí naplníme kapří podkovy.
Na každou podkovu položíme 1/2 lžíce Jihočeského másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova. Během pečení je dobré rybu několikrát přelít výpekem.
Podobné recepty
Obložený sendvič s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (2 porce) Jihočeské máslo 2 plátky kvalitního toastového chleba tavený sýr Lipánek šunka ředkvičky salát Na ozdobení: okurka rajčata olivy petržel 1 rajče
Zapečené těstoviny s dýní, Lipánkem Zlatáčkem, šunkou, špenátem a krémovou dýňovou omáčkou
Ingredience (4 porce) 2 kusy sýra Lipánek Zlatáček 300 g těstovin 300 g dýně 150 g šunky nakrájené na kostičky nebo proužky 100 g baby špenátu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje 1 menší cibule 1 stroužek česneku 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml čerstvého Jihočeského mléka sůl a pepř muškátový oříšek podle chuti
Miniburrito s kuřecím masem, sýrem Lipánek, hranolkami a zeleninou
Ingredience (2 porce) 4 malé tortilly 200 g kuřecích prsou 100 g sýra Lipánek gouda 150 g hranolků ½ červené papriky ½ okurky 1 rajče pár listů ledového salátu 1 lžíce olivového oleje sůl a pepř kečup na potření tortill 1 balení Jihočeského žervé hrst nasekané pažitky
Gnocchi s dýní, Blaťáckým zlatem a šalvějí
Ingredience (4 porce) 500 g gnocchi 400 g dýně hokkaido 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 100 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru hrst kadeřávku 150 g Blaťáckého zlata plátky guanciale (nebo pancetty) čerstvé lístky šalvěje olivový olej sůl čerstvě mletý pepř
Rizoto s Jihočeským Lipnem, ředkvičkami a růžičkovou kapustou
Ingredience (2 porce) ½ balení Jihočeského Lipna 200 g rýže na rizoto (například arborio) 1 malá cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje 600 ml zeleninového vývaru 100 ml bílého vína hrst růžičkové kapusty hrst ředkviček sůl a pepř podle chuti trochu citronové kůry na závěr
Cizrnový hummus s hráškem, cuketou a High protein zrajícím sýrem
Ingredience (2 porce) 1 balení High protein zrajícího sýra 200 g vařené cizrny (nebo z konzervy) 150 g mraženého hrášku 1 lžíce tahini 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy 1 stroužek česneku 2–3 lžíce vody podle potřeby na zjemnění sůl a pepř 1 menší cuketa pár lístků petržele na ozdobu
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


