This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureRakletuj s Madetou
Madeta.cz

Odlehčená fritatta

Tato forma odlehčené vaječné omelety vás určitě dostane. Dvě balení Jihočeského cottage, bílý jogurt Nature a Tylžský sýr jí dodají tu správnou chuť. Plná bílkovin, zeleniny, na povrchu křupavá a zlatá, uvnitř vláčná. Tak moc je dobrá!

Odlehčená fritatta

Ingredience

pro 4 osoby

  • 3 střední brambory
  • 1 růžice brokolice + kmín a sůl na vaření
  • 1 červená paprika
  • ½ střední červené cibule nakrájená na drobné kostičky
  • 4 střední vejce
  • 2 balení Jihočeského Cottage bez laktózy
  • 1 balení bílého jogurtu Nature bez laktózy
  • 200 g šunky nevyšší kvality nakrájené na kostičky
  • 200 g strouhaného sýra z Tylžského bochníku 48% s nízkým obsahem laktózy (nebo tvrdého bezlaktózového sýra)
  • sůl, čerstvý mletý pepř, muškátový oříšek dle chuti
  • 1 pol. lžíce řepkového oleje
  • skleněná mísa o průměru cca 28 cm

Instructions for preparation

Zeleninu omyjeme. Brokolici rozebereme na drobné růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5centimetrové plátky, červenou papriku na drobné kousky.
V misce smícháme jogurt, vejce, cottage sýry, polovinu strouhaného sýra, koření a sůl.
Na lžíci oleje osmažíme cibuli, šunku a papriku. Necháme vychladnout.
Brokolici a brambory uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu do poloměkka (cca 10 minut). Poté přelijeme ledovou vodou, aby brokolice neztratila barvu. Necháme vychladnout.
Na dno mísy rozvrstvíme plátky brambor a brokolici, přidáme šunku s paprikou a cibulí a přelijeme prošlehanou směsí vajec, sýra a koření. Lehce sklepeme, aby se vše promíchalo. Navrch rozprostřeme druhou polovinu strouhaného sýra.
Pečeme na statické teplo při teplotě 230 °C do zlaté barvy (cca 10-15 minut). Servírujeme teplé, vlažné i studené.

Podávat můžete k snídani, obědu a s lehkým zeleným salátem klidně i k večeři.

Vychutnejte si i další recepty bez laktózy od autorky Radky Vrzalové. Najdete je také v jejích kuchařkách.

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureRakletuj s Madetou

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen