This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Sladký štrůdl s karamelizovanými vločkami a lipánkovou náplní

Vyzkoušejte netradiční štrůdl s malinami a Lipánkem bez laktózy.

Sladký štrůdl s karamelizovanými vločkami a lipánkovou náplní

Ingredience

Těsto na dva kusy:

  • 200 g Jihočeského tradičního pomazánkového bez laktózy (1,5 balení)
  • 200 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Eat-fit bešamel) + mouku na rozválení
  • 20 g mouky z lněných semínek + 100 ml horké vody
  • 10 g vinného octa (1 pol. lžíce)
  • 2 g soli
  • 4 g kypřícího prášku bez lepku

Karamelizované vločky:

  • 50 g tuku
  • 2 hrsti bezlepkových ovesných (pohankových) vloček
  • 2 pol. lžíce krupicového cukru

Náplň na 1 nohavici štrůdlu:

  • 2 balení Lipánka bez laktózy rozšlehané v misce s 1 balení vanilkového pudinkového prášku na zahuštění, 1 pol. lžíce cukru moučka
  • hrst opraných čerstvých malin

Instructions for preparation

Horkou vodou spaříme ve skleničce lněnou mouku a rychle vidličkou vyšleháme v tužší gel, který necháme vychladnout.

V míse smícháme mouky se solí a kypřidlem, přidáme pomazánkové máslo a gel z lněného semínka, (pokud je těsto suché přidáme lžíci vlažné vody). Prsty vše důkladně propracujeme ve vláčné těsto, které zabalíme do potrav. folie a necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.

V menším kastrůlku se rozehřejeme tuk, přisypeme vločky a cukr. Pražíme za stálého míchání do světle hnědé barvy a do křupava. Necháme vychladnout.

Těsto rozdělíme na dva bochánky, každý vyválíme na pomoučené ploše na obdélník, na který rozprostřeme cca 1/3 opražených vloček, přidáme lipánkovou náplň s malinami, opatrně zahrneme spodní okraje a štrůdl zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. (Těsto můžeme rovnou na pečícím papíru rozválet a pomocí něj i dobře smotat).

Hotové štrůdly potřeme zbývajícím tukem a můžeme poprášit zbytkem vloček s cukrem. Pečeme nejprve na 180 °C cca 10 minut, pak teplotu zvýšíme na 200 °C a dopékáme cca 10 minut do světle hnědé barvy.

Servírujeme vlažný či studený.


Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk