This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of nature
Madeta.cz

Kopřivová nádivka s Jihočeskou nivou nejen na Velikonoce

Nádivka nejen na Velikonoce? Vyzkoušejte ji s Jihočeskou nivou.

Kopřivová nádivka s Jihočeskou nivou nejen na Velikonoce

Ingredience:

  • 3 hrsti kopřiv
  • 400 g uzeného masa – vařené
  • 8 ks starších rohlíků
  • 300 ml mléka nebo vývaru z uzeného masa,
  • 100 g uzené slaniny (špek)
  • 110 g Jihočeské nivy
  • 6 ks vajec
  • 2 ks cibule
  • 5 stroužků česneku dle chuti
  • sůl
  • pepř mletý
  • máslo
  • strouhanka

Instructions for preparation

Z kopřiv otrháme pouze listy a spaříme je horkou vodou. Špek nakrájíme nadrobno a dáme vypéct na pánvičku. Když pustí olej přidáme cibulku a osmažíme. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky, které pokropíme mlékem nebo vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout. K rohlíkům přidáme nastrouhaný česnek, zchladlou smaženou cibulku se špekem i výpekem, na kostičky pokrájené uzené maso, nastrouhanou Jihočeskou nivu, spařené nasekané kopřivy, žloutky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků, směs nandáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 180 stupňů.

Nádivku podáváme teplou s bramborovou kaší nebo bramborem, nebo jí necháme zchladnout a podáváme se zeleninovou oblohou jako rychlé studené pohoštění.

to the list of recipes...

Podobné recepty

#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of nature
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen