Kopřivová nádivka s Jihočeskou nivou nejen na Velikonoce
Nádivka nejen na Velikonoce? Vyzkoušejte ji s Jihočeskou nivou.
Ingredience:
- 3 hrsti kopřiv
- 400 g uzeného masa – vařené
- 8 ks starších rohlíků
- 300 ml mléka nebo vývaru z uzeného masa,
- 100 g uzené slaniny (špek)
- 110 g Jihočeské nivy
- 6 ks vajec
- 2 ks cibule
- 5 stroužků česneku dle chuti
- sůl
- pepř mletý
- máslo
- strouhanka
Návod na přípravu
Z kopřiv otrháme pouze listy a spaříme je horkou vodou. Špek nakrájíme nadrobno a dáme vypéct na pánvičku. Když pustí olej přidáme cibulku a osmažíme. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky, které pokropíme mlékem nebo vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout. K rohlíkům přidáme nastrouhaný česnek, zchladlou smaženou cibulku se špekem i výpekem, na kostičky pokrájené uzené maso, nastrouhanou Jihočeskou nivu, spařené nasekané kopřivy, žloutky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků, směs nandáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 180 stupňů.
Nádivku podáváme teplou s bramborovou kaší nebo bramborem, nebo jí necháme zchladnout a podáváme se zeleninovou oblohou jako rychlé studené pohoštění.
Podobné recepty

Langoš s kečupem, Blaťáckým zlatem a česnekem
Langoš je typická pochoutka všech rychlých občerstvení. Ještě lépe ale chutná, pokud si ho připravíte úplně samy.

Pečená dýně na medu s Jihočeským žervé
Odlehčete začátek roku s dýní Hokaidó a naším Jihočeským žervé.

Bramborové knedlíky ve vajíčku s Blaťáckým zlatem
Knedlíky s vajíčkem jedl alespoň jednou snad každý. Vylepšete je sýrem Blaťácké zlato, chuťové buňky vám poděkují.

Smažený sýr eidam s vařeným bramborem a tatarkou
Smažený sýr je milovanou českou klasikou. S Jihočeským Eidamem a Jihočeským máslem bude nepřekonatelný.

Grilovaný ananas se sýrem Lipánek
Pokud milujete ananas v kombinaci s hlavním chodem, musíte vyzkoušet tuto specialitu s rakletovaným sýrem!

Topinky se sardinkami a Jihočeským cottagem
Máte rádi sardinky? Neváhejte vyzkoušet náš recept na topinky s Jihočeským cottagem.

Obložená celorznná bageta se sýrem Lipánek
V jednoduchosti je síla. A kvalitní ingredience jsou základ tak jako poctivý a dobrý sýr.

Sendvič s trhaným vepřovým masem a Blaťáckým zlatem
Trhané kuřecí maso, opečený
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...