Kopřivová nádivka s Jihočeskou nivou nejen na Velikonoce
Nádivka nejen na Velikonoce? Vyzkoušejte ji s Jihočeskou nivou.
Ingredience:
- 3 hrsti kopřiv
- 400 g uzeného masa – vařené
- 8 ks starších rohlíků
- 300 ml mléka nebo vývaru z uzeného masa,
- 100 g uzené slaniny (špek)
- 110 g Jihočeské nivy
- 6 ks vajec
- 2 ks cibule
- 5 stroužků česneku dle chuti
- sůl
- pepř mletý
- máslo
- strouhanka
Návod na přípravu
Z kopřiv otrháme pouze listy a spaříme je horkou vodou. Špek nakrájíme nadrobno a dáme vypéct na pánvičku. Když pustí olej přidáme cibulku a osmažíme. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky, které pokropíme mlékem nebo vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout. K rohlíkům přidáme nastrouhaný česnek, zchladlou smaženou cibulku se špekem i výpekem, na kostičky pokrájené uzené maso, nastrouhanou Jihočeskou nivu, spařené nasekané kopřivy, žloutky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků, směs nandáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 180 stupňů.
Nádivku podáváme teplou s bramborovou kaší nebo bramborem, nebo jí necháme zchladnout a podáváme se zeleninovou oblohou jako rychlé studené pohoštění.
Podobné recepty

Burger s masovými koulemi v chilli omáčce se Sýrem na pánev, salátem a majonézou
Tak s tímhle extra sýrovým burgerem budete za hvězdu!

Croissant plněný avokádem, Jihočeským cottagem a vejcem
Když chcete udělat dojem při víkednové snídani.

Těstovinový salát s grilovanou zeleninou a Sýrem na pánev
Jednodušší už to být nemůže. Sýr na pánev je hotový za pár minut a rychlý oběd nebo vydatná večeře je na světě!

Pečené houby Portobello plněné slaninou, bylinkami a Romadurem
Nezvyklá kombinace, která vás ale příjemně překvapí.

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.

Těstoviny s omáčkou z Jihočeského Lipna, šunkou a pažitkou
Rychlá a lehká večeře pro všechny milovníky těstovin. Jihočeské Lipno dodá omáčce příjemnou smetanovou chuť, není ji pak potřeba ani ničím dalším zahušťovat.

Romadur s pečenými bylinkovými bramborami a česnekovým dipem
Toužíte po večeři bez masa? Síla odéru Romaduru přiláká i sousedy.

Pomazánka z pečené mrkve se sýrem Lipno
Chcete si připravit pomazánku, která bude opravdovou lahůdkou a potěší i tu nejnáročnější návštěvu? Zvolte tento recept s Jihočeským taveným sýrem Lipno.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...