myslíme na příroduNIVA
Madeta.cz

Co dělat, aby se smetana při vaření nesrazila?

Sražená smetana dokáže pokazit jinak dokonalou omáčku. Víte, jak ji správně použít, abyste se této chyby vyvarovali? Přinášíme pár vyzkoušených tipů, se kterými bude vaše vaření ještě o kus dokonalejší.
Co dělat, aby se smetana při vaření nesrazila?

Pokojová teplota

Často se smetana srazí vlivem vysokého teplotního rozdílu. Vyndejte ji proto z lednice s dostatečným předstihem, aby dosáhla pokojové teploty. V pokrmu ji nechte pouze prohřát, ale už ji nepřevařujte.


Tuk základ úspěchu

Obecně platí, že čím tučnější smetanu použijete, tím je menší riziko sražení. Sáhněte tedy po naší smetaně ke šlehání se 33 % tuku.


Lžička cukru

Další osvědčenou radou je přidání lžičky cukru do smetany. Tento trik můžete aplikovat i u smetany zakysané.

Správně promíchat

Poslední možností je jednoduše odebrat dvě naběračky hotové omáčky či polévky do misky a v ní důkladně rozmíchat všechnu smetanu. Tuto směs následně přilijte zpět do hrnce a máte hotovo.
 

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduNIVA

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk