Recepty

Sýrová pizza
Ingredience 100 g Jihočeské nivy 30 % 120 g Blaťáckého zlata 100 g uzeného Tylžského sýru 100 g sýru Madeland light 30 % 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání Těsto: 500 g hladké mouky 1 lžička soli 2 lžíce olivového oleje 1 balení droždí 1 lžička cukru 250 ml vlažné vody

Silvestrovská pomazánka šmitec s Jihočeskou nivou
Ingredience 200 g Jihočeské nivy 60 % 100 g Jihočeského másla 100 g Jihočeského tučného tvarohu 1 čajová lžička hnědého cukru 2 rozmačkané stroužky česneku 1 malá chilli paprička 1/2 čajové lžičky pepře 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit)

Vánoční košíčky s vanilkovou pomazánkou Lipánek
Ingredience Těsto 250 g hladké mouky 140 g másla 50 g cukru 1 žloutek Náplň 2× Lipánek vanilková pomazánka 150 g čokolády 1 lžíce másla lískové oříšky

Bramborové placky plněné sýrem Lipánek
Ingredience 500 g uvařených brambor ve slupce 250 g hladké mouky 1 vejce sůl olej na smažení sýr Lipánek 1 balení

Mléčná rýže s Jihočeský čerstvým plnotučným mlékem
Ingredience 200 g kulatozrnné rýže 700 ml Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 40 g cukru 2 lžíce másla kardamom, skořice med ovoce na podávání

Mini Pavlova s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience 4 bílky 190 g cukru krupice 2 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžíce octa Jihočeská čerstvá smetana 250 ml ovoce na ozdobu

Bombardino s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience 320 ml vaječného koňaku 160 ml čerstvého Jihočeského mléka 160 ml brandy nebo whiskey 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání skořice na posypání

Sýrový koláč s dýňovým krémem
Ingredience Těsto 200 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Schär mix B) na podsypání 50 g mletých mandlí loupaných nebo hotové mandlové mouky 125 g másla nastrouhaného (poloviny velké kostky) 100 g jemně strouhaného sýra Blaťácké zlato 1 kávová lžička soli 3 vrchovaté pol. lžíce chia semínek 4-6 pol. lžic mléka do těsta (podle konzistence) 1/2 bezlepkového prášku do pečiva Náplň 150 g Jihočeské nivy 60 % větší vařený brambor nebo mrkev na kostičky 1 balení jarní cibulky posekané hrst posekaných opražených vlašských ořechů 1/2 pečené dýně (na olivovém oleji s drceným, kmínem, solí a tymiánem) 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání 180 g Jihočeské zakysané smetany 18% muškátový ořìšek, pepř dle chuti Koláčová forma cca 26 cm

Švédské masové koule se sýrem Lipánek
Ingredience 250 g mletého vepřového masa 1 vejce 3 lžíce strouhanky 100 g sýru Lipánek nakrájeného na kostičky sůl pepř muškátový oříšek 300 g brambor 80 g Jihočeského másla 1 lžička hladké mouky 2 lžíce brusinkové marmelády snítka pažitky 0,5 l vývaru nebo vody

Cuketový chlebík s tvarohovým Lipánkem a čokoládou
Ingredience 150 g hořké čokolády 450 g cukety 1 balení tvarohového Lipánka 150 g cukru 3 vejce 350 g polohrubé mouky 1 lžička skořice 1 kypřicí prášek 200 ml oleje kůra z citronu sůl Jihočeské máslo na vymazání formy

Linguine s omáčkou z Tylžského sýra a slaniny
Ingredience 100 g těstovin linguine 1 balení Tylžského sýra 100 g slaniny 100 ml trvanlivé Jihočeské smetany jarní cibulka olivový olej sůl pepř

Lilek zapečený s rajčaty a Madelandem
Ingredience 2 lilky 2 balení sýru Madeland 400 g drcených rajčat 20 g čerstvé bazalky 5 g sušeného oregana 20 g cukru 20 g bílého vinného octa 10 g soli 40 g strouhanky hladká mouka na obalování olej na smažení sůl pepř
Zobrazeno 12 z 529 receptů
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...