Zrozen z vášně pro řemeslo
Na počátku všeho stáli mistři sýraři Madety – lidé, pro které byla výroba sýra víc než jen práce. Byla to tradice, odpovědnost a touha nabídnout českým rodinám něco nového. V devadesátých letech se v Plané investovalo do moderních technologií, ale ruce sýrařů zůstaly nejcennějším nástrojem. Bylo třeba umění, zkušeností i odvahy – protože Madeland, ač inspirovaný holandským typem sýra, měl být jiný. Jemnější, přirozeně sladký, vláčný a přizpůsobený pro české chutě. Od začátku se ale vyráběl s důrazem na kvalitu mléka a poctivou výrobu i dobu zrání.
A tak šel čas s Madelandem...
Nová éra inovací: Od originálu po High Protein Madeland
„Roky plynuly, ale v inovaci jako by se čas zastavil,“ vzpomínal tehdejší ředitel závodu Planá nad Lužnicí na dobu po uvedení Madelandu. „Před Plánskými stálo mnoho hodin, dnů a měsíců usilovné práce, která přinesla tolik očekávané doplnění sortimentu o několik novinek,“ pokračoval. Kromě jiných sýrů se po roce 2000 „zrodily“ další varianty Madelandu – Madeland light s obsahem 30 % tuku v sušině, Madeland uzený na bukových štěpkách, Madeland fit 20% a novinkou roku 2025 je High protein Madeland.
Sýr, který si podmanil Česko
Nebylo to tak, že by Madeland okamžitě ovládl regály. Šlo o postupný proces – sýrový „nováček“ si musel získat své místo. Ale když jednou ochutnáte ten jemný, hladký plátek, už dál nehledáte. Madeland vám přiroste k srdci.
A zákazníci? Ti se odvděčili věrností, kterou dnes slavíme i s nimi. V každém plátku Madelandu je kus tradice, poctivé práce a české zručnosti.
30 let a stále v kurzu
Madeland je dnes nejen ikonou mezi sýry, ale i symbolem toho, že české řemeslo má v gastronomii pevné místo. Protože nenajdete ve světě sýry jako v Madetě.
Velká narozeninová soutěž
Madeland slaví 30 let, ale dárek dostanete vy! Kupte 2 kusy sýru Madeland, zaregistrujte účtenku a vyhrajte 3× 100 000 Kč nebo dalších 330 skvělých cen. Více podrobností najdete zde.
Tip na závěr: Co dělá dobrý sýr opravdu výjimečným? Mrkněte na videa s Mistrem sýrařem a zjistěte, jaká vášeň, umění a dřina stojí za každým sýrem z Madety.