Název projektu: Snížení potravinového odpadu při výrobě sýra
Projekt byl spolufinancován Evropskou unií.
Název intervence: 34.73 – Investice do zpracování zemědělských produktů; záměr c)
Intervence je zaměřena na zvýšení efektivity výroby a celkové konkurenceschopnosti podniků v oblasti zpracování zemědělských produktů.
Místo realizace projektu: Výrobní závod Jindřichův Hradec
Stručný popis projektu, včetně jeho cílů a výsledků: Cílem projektu je implementace nové komplexní technologie pro výrobu sýrového zrna a zpracování syrovátky, která povede k minimalizaci objemu potravinového odpadu (krmné syrovátky), k optimalizaci využití syrovátky a ke zvýšení efektivity výrobního procesu. Projekt přispěje k zavedení automatizované výroby sýrů, ke zlepšení kvality produkované syrovátky a k rozšíření možností jejího dalšího zpracování na mléčné produkty.