Kynutý jahodový koláč s drobenkou a Jihočeskou Lahůdkou
Šťavnaté jahody a lahodná smetanová Lahůdka na kynutém těstě. Ještě se vám nesbíhají sliny? Tak věřte, že po upečení budou.
Ingredience
Těsto
- špetka soli
- 300 ml Jihočeského mléka
- 200 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 žloutek
- 2 lžíce rumu
- 1/2 kostky droždí
- 200 g polohrubé mouky
- 1 a půl lžičky prášku do pečiva
- 100 ml oleje
Drobenka
- 160 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 180 g moučkového cukru
- 120 g Jihočeského másla
- čerstvé jahody
- Jihočeské máslo na vymazání plechu
- polohrubá mouka na vysypání plechu
- 3 balení Jihočeské lahůdky
Návod na prípravu
Hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr, moučkový cukr a prášek do pečiva smícháme v míse a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným Jihočeským mlékem, olejem, rumem a žloutkem. Poté zpracujeme hladké těsto, které vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou. Potřeme Jihočeskou lahůdkou, posypeme jahodami a drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.
Podobné recepty

Hrnčekový veľkonočný baránok s hrozienkami a tradičným Lipánkom
Poznáte to, odmeriavať všetko na gramy, ml, používať niekoľko nástrojov na odmeranie, nie je jednoduchšie použiť hrnček? Za nás určite je, preto sme sa rozhodli uľahčiť aj prípravu veľkonočného baránka s Lipánkom.

Koláč z lístkového cesta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkom
Máte pocit, že už ste lístkové cesto vyskúšali na sto spôsobov? Potom bude tento s Lipánkom 101, iste si na ňom pochutnáte.

Koláč na plech s pudingom a Tradičným Lipánkom
No nevyzerá tento koláč skvele? Spojenie pudingu a Lipánka je geniálne! Rýchlo si vezmite, inak na vás nezostane.

Zapečené tortilly s ovocím a sladkou nátierkou od Lipánka
Tortilly s kuracím mäsom či palacinky s ovocím pozná snáď každý, čo to ale skombinovať? Vyskúšajte sladkú tortillu s ovocím a sladkou nátierkou od Lipánka.

Vanilkový puding se sušenkami, horkým ovocem a Lipánkem Tvarohovým
Puding podle Lipánka okouzlí nejen robátka. Přesvědčte se jeho ochutnáním.

Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature
Ingredience špetka skořice 1 balení Jihočeského jogurtu Nature 1 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 270 g medu 40 g rozinek 185 ml rumu 6 jablek pistácie vykrajovač jádřince

Pistáciové ořechy s krémem z vaječného likéru
Josef Maršálek by se dal označit za kouzelníka v cukrařině. Je to mistr ve svém oboru, který vám přináší tento báječný recept na neobyčejné cukroví.

Mini štóly s čokoládou a višněmi
Josef Maršálek a jeho cukrovinky jsou vyhlášené. Vyzkoušejte recept na vánoční štóly které oslní.
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...