Čokoládové lanýže s arašídy a skořicí
Lanýže, které jsou sladké? No jistě! Navíc od toho nejpovolanejšího mistra cukráře, Josefa Maršálka.
Ingredience
Hmota na lanýže:
- 250 g kvalitní hořké čokolády 50% a více
- 50 g mléčné čokolády 30% a více
- 200 g Jihočeské smetany ke šlehání 33%
- 90 g arašídového másla
- 3 kousky celé skořice
- 2 g soli
Na dokončení:
- 150 g kvalitní hořké nebo mléčné čokolády
- 5 g zlaté metalické barvy
Návod na prípravu
Obě čokolády nalámeme na kousky. Smetanu a celou skořici přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a necháme asi 10 min. louhovat. Opět přivedeme k varu, a poté jí přes cedník nalijeme na nalámanou čokoládu. Celou skořici odložíme, dále ji potřebovat nebudeme. Čokoládu ve smetaně necháme několik minut povolit a poté metlou vymícháme dohladka. Přidáme sůl a arašídové máslo a opět vymícháme do hladké hmoty. Tu přikryjeme na hladině kuchyňskou fólií a dáme do lednice nejméně na 4 až 6 hod. uzrát. Ze ztuhlé hmoty lžičkou nabíráme kousky a rychle je v dlaních zpracujeme v kuličky. Odkládáme na tácek s papírem na pečení. Hotové koule necháme v lednici dobře zatuhnout. Čokoládu opatrně rozpustíme ve vodní lázní a kuličky v ní namočíme, anebo si navlékneme vinylové rukavice na jedno použití, Čokoládu rozetřeme ve dlaních a v nich potom čokoládové kuličky obalíme. Odkládáme na tácek s papírem a v lednici necháme dobře zatuhnout. Teprve poté je obalíme v jedlé metalické barvě. Skladujeme v uzavřené dóze v lednici.
Podobné recepty

Pošírovaná hruška v nealko punči s Tradičným Lipánkom
Nakyslá chuť hrušky v punči so sladkou bodkou v podobe Lipánka je tým pravým dezertom aj pre tých najmenších.

Zázvorové sušienky s Tvarohovým Lipánkom
Zázvorové sušienky sú príjemným spestrením medzi klasickými čooládovými sušienkami. Vďaka Tvyrohovému Lipánkovi budú krásne vláčne.

Banana bread s Tradičným Lipánkom
Už ste vyskúšali recept na banánový chlieb? Je vďačnou pochúťkou nielen na raňajky. Lipanček vám povie ako na to.

Hrnčekový veľkonočný baránok s hrozienkami a tradičným Lipánkom
Poznáte to, odmeriavať všetko na gramy, ml, používať niekoľko nástrojov na odmeranie, nie je jednoduchšie použiť hrnček? Za nás určite je, preto sme sa rozhodli uľahčiť aj prípravu veľkonočného baránka s Lipánkom.

Koláč z lístkového cesta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkom
Máte pocit, že už ste lístkové cesto vyskúšali na sto spôsobov? Potom bude tento s Lipánkom 101, iste si na ňom pochutnáte.

Koláč na plech s pudingom a Tradičným Lipánkom
No nevyzerá tento koláč skvele? Spojenie pudingu a Lipánka je geniálne! Rýchlo si vezmite, inak na vás nezostane.

Zapečené tortilly s ovocím a sladkou nátierkou od Lipánka
Tortilly s kuracím mäsom či palacinky s ovocím pozná snáď každý, čo to ale skombinovať? Vyskúšajte sladkú tortillu s ovocím a sladkou nátierkou od Lipánka.

Vanilkový puding se sušenkami, horkým ovocem a Lipánkem Tvarohovým
Puding podle Lipánka okouzlí nejen robátka. Přesvědčte se jeho ochutnáním.
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...