Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.
Ingredience
Korpus
- 260 g máslových sušenek
- 20 g holandského kakaa
- 100 g Jihočeského másla
Krém
- 350 g Jihočeského žervé
- 150 g tvarohového Lipánka
- 120 g moučkového cukru
- 300 g hořké čokolády
- 250 g Jihočeské smetany ke šlehání
- 1 plátek želatiny
- sůl
Poleva
- 100 g Jihočeské smetany ke šlehání
- 100 g hořké čokolády
- Ovoce na ozdobu
Návod na prípravu
Sušenky rozmixujeme pomocí mixéru, přidáme rozpuštěné Jihočeské máslo a přidáme lžíci kakaa. Promícháme a připravenou hmotu nasypeme na dno formy o průměru 24 cm, které jsme vyložili pečícím papírem. Pěkně utlačíme a odložíme do chladničky. Jihočeské žervé utřeme s cukrem, špetkou soli a přidáme rozpuštěnou čokoládu, do které jsme vmíchali namočenou a rozpuštěnou želatinu. Opět pečlivě promícháme. Jihočeskou smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a ručně ji přimícháme k čokoládové hmotě. Připravený krém naneseme na sušenkový základ a pěkně uhladíme. Dáme na cca hodinu do lednice. Potom na vrch nalijeme čokoládovou polevu. Jihočeskou smetanu ohřejeme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Necháme ztuhnout v chladu nejlépe během celé noci. Vrch ozdobíme malinami.
Podobné recepty
Nátierka z Juhočeskej nivy
Máte radi nivu a premýšľate nad rýchlou desiatou? Máme pre vás super tip...
Vianočný citrusový koláčik s tvarohovým Lipánkom
Ingrediencie 5 citrusových plodov podľa výberu (pomaranč, grapefruit, citrón) 0,5 hrnčeka cukru 4 lyžice Juhočeského rozpusteného masla Na cesto: 1,5 hrnčeka hladkej múky 1 lyžička prášku do pečiva 0,5 lyžičky soli 0,5 hrnčeka cukru kryštál 1/4 hrnčeka hnedého cukru 1,5 lyžice čerstvého nasekaného tymiánu kôra z jedného pomaranča 2 vajcia 1 lyžica vanilkového extraktu 0,5 balenia tvarohového Lipánka + 1,5 balenia tvarohového Lipánka na ozdobu 3/4 hrnčeka čerstvej Juhočeskej smotany na šľahanie 250 g Juhočeského masla
Vianočné košíčky s vanilkovou nátierkou Lipánek
Ingrediencie Cesto 250 g hladkej múky 140 g masla 50 g cukru 1 žĺtok Náplň 2× Lipánek vanilková nátierka 150 g čokolády 1 lyžica masla lieskové oriešky
Zázvorové sušienky s Tvarohovým Lipánkom
Zázvorové sušienky sú príjemným spestrením medzi klasickými čooládovými sušienkami. Vďaka Tvyrohovému Lipánkovi budú krásne vláčne.
Koláč na plech s pudingom a Tradičným Lipánkom
No nevyzerá tento koláč skvele? Spojenie pudingu a Lipánka je geniálne! Rýchlo si vezmite, inak na vás nezostane.
Vanilkový puding se sušenkami, horkým ovocem a Lipánkem Tvarohovým
Puding podle Lipánka okouzlí nejen robátka. Přesvědčte se jeho ochutnáním.
Pistáciové ořechy s krémem z vaječného likéru
Josef Maršálek by se dal označit za kouzelníka v cukrařině. Je to mistr ve svém oboru, který vám přináší tento báječný recept na neobyčejné cukroví.
Mini štóly s čokoládou a višněmi
Josef Maršálek a jeho cukrovinky jsou vyhlášené. Vyzkoušejte recept na vánoční štóly které oslní.
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...