Lívance s čokoládovou polevou
Oblíbené lívance tentokrát s Jihočeským tvarohem & jogurtem s příchutí jahody.
Ingredience
- 2x Jihočeský tvaroh & jogurt jahoda
- 2 lžičky oleje
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 vejce
- půl lžičky kypřícího prášku do pečiva
- půl hrnku mléka
- 1 lžíce cukru
- 4 větší jahody
- 125 ml smetany ke šlehání
- 125 g hořké čokolády
Návod na prípravu
Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléku. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem. Pokud je těsto příliš husté, přidáme trošku mléka, nesmí však být řídké jako na palačinky. Přidáme olej, nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku. Lívance smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch. Postupně je mažeme Jihočeským tvarohem & jogurtem a vrstvíme na sebe. Nakonec je polijeme čokoládovou polevou. Smetanu na šlehání ohřejeme v hrnci na mírném ohni. Dáváme pozor, abychom smetanu nepřivedli do varu - smetana by neztuhla. Ohřátou smetanu odstavíme a přidáme do ní nalámanou čokoládu, kterou posléze mícháním rozpustíme. Hotovou čokoládovou polevou polijeme lívance. Jahody nakrájíme na kostičky a lívance jimi posypeme.
Podobné recepty

Prešívaná deka s tvarohovým Lipánkom vanilka
Ingrediencie Cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček cukru 3 lyžice kakaa 1 prášok do pečiva 3 vajcia 1/2 hrnčeka oleja 1 hrnček Juhočeského mlieka Na mriežku: 2x vanilkový tvarohový Lipánok 1 Juhočeský tvaroh 1 vanilkový puding 1 lyžica Juhočeského mlieka 1 lyžica cukru

Rozvaľkaný croissant s tradičným Lipánkom
Ingrediencie (na 2 porcie) 2 croissanty 30 g medu 20 g Juhočeského masla 2 balenia tradičného Lipánka ovocie podľa chuti na ozdobu mäta na ozdobu

Quinoa s Lahůdkou, kokosovým mlékem a ovocem
Ingredience (na 2 porce) 80 g quinoy 240 ml kokosového mléka 180 g Lahůdky jihočeské med 1 lžička vanilkového cukru ovoce dle chuti máta na ozdobení

Pošírovaná hruška v nealko punči s Tradičným Lipánkom
Nakyslá chuť hrušky v punči so sladkou bodkou v podobe Lipánka je tým pravým dezertom aj pre tých najmenších.

Zázvorové sušienky s Tvarohovým Lipánkom
Zázvorové sušienky sú príjemným spestrením medzi klasickými čooládovými sušienkami. Vďaka Tvyrohovému Lipánkovi budú krásne vláčne.

Banana bread s Tradičným Lipánkom
Už ste vyskúšali recept na banánový chlieb? Je vďačnou pochúťkou nielen na raňajky. Lipanček vám povie ako na to.

Hrnčekový veľkonočný baránok s hrozienkami a tradičným Lipánkom
Poznáte to, odmeriavať všetko na gramy, ml, používať niekoľko nástrojov na odmeranie, nie je jednoduchšie použiť hrnček? Za nás určite je, preto sme sa rozhodli uľahčiť aj prípravu veľkonočného baránka s Lipánkom.

Koláč z lístkového cesta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkom
Máte pocit, že už ste lístkové cesto vyskúšali na sto spôsobov? Potom bude tento s Lipánkom 101, iste si na ňom pochutnáte.
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...