Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Lívance s čokoládovou polevou

30 minut

náročnost:

přehled receptů

Oblíbené lívance tentokrát s Jihočeským tvarohem & jogurtem s příchutí jahody.

Lívance s čokoládovou polevou

Ingredience

  • 2x Jihočeský tvaroh & jogurt jahoda
  • 2 lžičky oleje
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 vejce
  • půl lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • půl hrnku mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 4 větší jahody
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 125 g hořké čokolády

Návod na přípravu

Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléku. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem. Pokud je těsto příliš husté, přidáme trošku mléka, nesmí však být řídké jako na palačinky. Přidáme olej, nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku. Lívance smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch. Postupně je mažeme Jihočeským tvarohem & jogurtem a vrstvíme na sebe. Nakonec je polijeme čokoládovou polevou. Smetanu na šlehání ohřejeme v hrnci na mírném ohni. Dáváme pozor, abychom smetanu nepřivedli do varu - smetana by neztuhla. Ohřátou smetanu odstavíme a přidáme do ní nalámanou čokoládu, kterou posléze mícháním rozpustíme. Hotovou čokoládovou polevou polijeme lívance. Jahody nakrájíme na kostičky a lívance jimi posypeme.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk