Lívance s čokoládovou polevou
Oblíbené lívance tentokrát s Jihočeským tvarohem & jogurtem s příchutí jahody.
Ingredience
- 2x Jihočeský tvaroh & jogurt jahoda
- 2 lžičky oleje
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 vejce
- půl lžičky kypřícího prášku do pečiva
- půl hrnku mléka
- 1 lžíce cukru
- 4 větší jahody
- 125 ml smetany ke šlehání
- 125 g hořké čokolády
Návod na přípravu
Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléku. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem. Pokud je těsto příliš husté, přidáme trošku mléka, nesmí však být řídké jako na palačinky. Přidáme olej, nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku. Lívance smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch. Postupně je mažeme Jihočeským tvarohem & jogurtem a vrstvíme na sebe. Nakonec je polijeme čokoládovou polevou. Smetanu na šlehání ohřejeme v hrnci na mírném ohni. Dáváme pozor, abychom smetanu nepřivedli do varu - smetana by neztuhla. Ohřátou smetanu odstavíme a přidáme do ní nalámanou čokoládu, kterou posléze mícháním rozpustíme. Hotovou čokoládovou polevou polijeme lívance. Jahody nakrájíme na kostičky a lívance jimi posypeme.
Podobné recepty

Prošívaná deka s tvarohovým Lipánkem vanilka
Ingredience (na 1 plech) Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 3 vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek Jihočeského mléka Na mřížku: 2 balení tvarohového Lipánka příchuť vanilka 1 balení Jihočeského tvarohu 1 vanilkový pudink 1 lžíce Jihočeského mléka 1 lžíce cukru

Cheesecake do skleničky s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ingredience (na 4 porce) Na korpus: 140 g máslových sušenek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 lžička skořice Krém: 2 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu broskev 200 g Jihočeského žervé 2 lžíce cukru Na dochucení: 4 broskve 1 lžíce cukru 1 lžíce citronové šťávy

Rozválený croissant s tradičním Lipánkem
Ingredience (na 2 porce) 2 croissanty 30 g medu 20 g Jihočeského másla 2 balení Tradičního Lipánka ovoce dle chuti na ozdobu máta na ozdobu

Kynuté slané buchtičky z celozrnné mouky plněné Jihočeským Lipnem
Ingredience (na 1 plech) 500 g celozrnné hladké mouky 10 g soli 10 g sušeného droždí 200 g trvanlivého Jihočeského mléka 1 balení Jihočeského Lipna 100 g šunky nejvyšší jakosti snítka rozmarýnu lžíce oleje 1 vejce

Pudinkový dezert do skleničky s Tvarohovým Lipánkem
Ingredience (na 3 porce) 4 lžíce hladké mouky 0,5 lžičky kypřicího prášku 4 lžíce cukru moučka 2 lžíce kakaa 1 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce trvanlivého Jihočeského mléka 2 balení tvarohového Lipánka 1 pudink v prášku + 0,5 l trvanlivého Jihočeského mléka jahody a borůvky na ozdobu

Chia pudink s Jihočeským tvarohem & jogurtem, maracujou a mátou
Ingredience (na 2 porce) 40 g chia semínek 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka 1 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 maracuji 6 jahod snítka máty med špetka soli

Mramorové brownies s tradičním Lipánkem
Ingredience (na 1 plech) 100 g Jihočeského másla 100 g hladké mouky 4 vejce 250 g cukru krystal 1 kypřicí prášek 200 g nasekané čokolády 30 g kakaa 1 lžička vanilkové pasty 30 g vlašských ořechů 1 tradiční Lipánek

Jahodová pěna s tradičním Lipánkem
Ingredience (na 3 porce) 350 g mražených jahod 3 balení tradičního Lipánka 100 g cukru 6 g želatiny 250 ml Jihočeské trvanlivé smetany čerstvé jahody a borůvky na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...