This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem

1 hodina

difficulty:

List of recipes

Oběd, kterým potěšíte i nasytíte.

Holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Ingredience

Řízek

  • 300 g vepřového mletého masa
  • 50 ml Jihočeského mléka
  • 250 g Jihočeského soleného másla
  • 40 g strouhanky
  • 2 vejce
  • citronová kůra
  • 100 g sýru Sýrařův výběr Gouda
  • hladká mouka
  • muškátový oříšek

Bramborová kaše

  • 300 g brambor
  • 100 g Jihočeského soleného másla
  • sůl
  • Jihočeské mléko dle chuti

Okurkový salát

  • 1 okurka
  • 10 g kopru
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • olivový olej

Instructions for preparation

Mleté maso smícháme s nastrouhanou Goudou a jedním vejcem, 30 gramy strouhanky, mlékem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a kůrou z půlky citronu. Vytvoříme placky, které obalíme v trojobalu.


Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme osolené Jihočeské máslo, Jihočeské mléko, sůl a rozmačkáme do hladké kaše.


Okurku nastrouháme na tenká kolečka, přidáme sůl, cukr, pepř, citronovou šťávu, olivový olej, kopr a promícháme.

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk