Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem

1 hodina

náročnost:

přehled receptů

Oběd, kterým potěšíte i nasytíte.

Holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Ingredience

Řízek

  • 300 g vepřového mletého masa
  • 50 ml Jihočeského mléka
  • 250 g Jihočeského soleného másla
  • 40 g strouhanky
  • 2 vejce
  • citronová kůra
  • 100 g sýru Sýrařův výběr Gouda
  • hladká mouka
  • muškátový oříšek

Bramborová kaše

  • 300 g brambor
  • 100 g Jihočeského soleného másla
  • sůl
  • Jihočeské mléko dle chuti

Okurkový salát

  • 1 okurka
  • 10 g kopru
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • olivový olej

Návod na přípravu

Mleté maso smícháme s nastrouhanou Goudou a jedním vejcem, 30 gramy strouhanky, mlékem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a kůrou z půlky citronu. Vytvoříme placky, které obalíme v trojobalu.


Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme osolené Jihočeské máslo, Jihočeské mléko, sůl a rozmačkáme do hladké kaše.


Okurku nastrouháme na tenká kolečka, přidáme sůl, cukr, pepř, citronovou šťávu, olivový olej, kopr a promícháme.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk