We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Sekaný vepřový steak s balkánským sýrem, ajvarem a lehkým salátkem

Při nákupu na grilovací párty by určitě bylo dobré myslet i na Jihočeský balkánský sýr. Možností je více, než jen Šopský salát. Použít sýr můžete i do placiček z mletého vepřového masa.

Ingredience

  • 300 g mletého libového vepřového bůčku
  • 100 g Balkánského sýru Madeta
  • 200 g mixu salátů
  • 200 g cherry rajčátek
  • ajvar
  • olivový olej
  • citron
  • oregano

Instructions for preparation

Mleté vepřové maso si osolíme, opepříme, přidáme oregano a nastrouhaný či nadrobený Balkánský sýr. Vytvoříme stejně velké placky o průměru cca 8 cm a ogrilujeme zprudka z každé strany a stáhneme na okraj grilu.
Servírujeme s ajvarem, míchaným listovým salátkem a cherry rajčaty, pokapané olivovým olejem a citronovou šťávou.

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk