Polévka s pečeným květákem, Jihočeským žervé a cizrnou
Není polévka jako polévka, s pečeným květákem je jedinečná.
Ingredience
- 700 g květáku
- 1 balení Jihočeského žervé
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 ml olivového oleje
- 250 g sterilované cizrny
- 400 g brambor
- 1 l vývaru
- 0,5 lžičky uzené červené papriky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Instructions for preparation
V míse smícháme polovinu oleje, uzenou papriku, pepř a sůl. Cizrnu propláchneme a smícháme s marinádou a pár kousky květáku. Necháme cca 20 min odstát. Cizrnu vložíme společně s květákem na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C 30–40 minut. Mezitím si pokrájíme zbylý květák, cibuli, česnek a brambory na menší kousky. V hrnci rozpálíme druhou polovinu oleje a restujeme nejdříve cibuli, česnek a poté přidáme květák a brambory. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme, přidáme Jihočeské žervé a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku podáváme posypanou pečenou cizrnou, květákem a zakápnutou olivovým olejem.
Podobné recepty
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Kuře na kari s Jihočeským Nature dipem
Máte svůj osvědčený recept na grilované kuře? Vyzkoušejte i ten náš, mohla by být příjemnou změnou.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek
Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.
Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.
Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...