Polévka s pečeným květákem, Jihočeským žervé a cizrnou
Není polévka jako polévka, s pečeným květákem je jedinečná.
Ingredience
- 700 g květáku
- 1 balení Jihočeského žervé
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 ml olivového oleje
- 250 g sterilované cizrny
- 400 g brambor
- 1 l vývaru
- 0,5 lžičky uzené červené papriky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Návod na přípravu
V míse smícháme polovinu oleje, uzenou papriku, pepř a sůl. Cizrnu propláchneme a smícháme s marinádou a pár kousky květáku. Necháme cca 20 min odstát. Cizrnu vložíme společně s květákem na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C 30–40 minut. Mezitím si pokrájíme zbylý květák, cibuli, česnek a brambory na menší kousky. V hrnci rozpálíme druhou polovinu oleje a restujeme nejdříve cibuli, česnek a poté přidáme květák a brambory. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme, přidáme Jihočeské žervé a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku podáváme posypanou pečenou cizrnou, květákem a zakápnutou olivovým olejem.
Podobné recepty

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky

Mac and cheese s Tylžským sýrem
Ingredience: 300 g těstovin typu makarony nebo kolínka 250 g Tylžského sýra 50 g Jihočeského másla 2 lžíce hladké mouky 500 ml Jihočeského mléka 1 lžíce dijonské hořčice špetka muškátového oříšku sůl, pepř Na posypání: 3 lžíce strouhanky 1 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla

Cuketová pizza
Ingredience (1 porce) Těsto: 300 g cukety 100 g hladké mouky 2 vejce špetka soli 1 stroužek česneku (nemusí být) Náplň: Primator sugo žampiony cherry rajčata oregáno

Plněný wrap s plátkovým sýrem Lipánek
Ingredience (1 porce) 1 velká tortilla 1 lžíce Jihočeského pomazánkového 2 plátky šunky 2 plátky sýra Lipánek listy špenátu pár koleček okurky nakrájená cherry rajčata sůl a pepř podle chuti zelenina na ozdobení (olivy, salát, okurky, papriky apod.)

Grilovaný salát little gem s hrozny, Jihočeskou nivou a lískovými ořechy
Ingredience (2 porce) 2 menší saláty little gem 100 g Jihočeské nivy 60% 50 g lískových ořechů hrst červených hroznů ½ kyselého jablka (např. granny smith) 3 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 1 lžička hořčice šťáva z ½ citronu sůl, pepř

Snídaňový bramborák se Sýrem na pánev, avokádem, slaninou a bylinkovým tvarohem
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 3–4 brambory 3 vejce špetka kmínu špetka majoránky 1 stroužek česneku 50 g hrubé mouky 1 lžíce Jihočeského čerstvého plnotučného mléka plátky slaniny 1 avokádo 3 lžíce Jihočeského tvarohu hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžička slunečnicového oleje sůl pepř 2 lžíce octa

Salát s červenou řepou, letní zeleninou, vlašskými ořechy a Jihočeským tvarohem
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského tvarohu 600 g předvařené červené řepy 1 broskev hrst ředkviček salát little gem nebo jiný křehký salát listy červené řepy nebo špenátu 3 lžíce olivového oleje špetka sušeného česneku špetka sušené cibulky 2 lžíce citronové šťávy hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky hrst vlašských ořechů sůl pepř

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...