We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Sýrový sendvič se sýrem Madeland a šunkou

Sýrový sendvič se sýrem Madeland a šunkou

Ingredience (na 1 porci)

  • 3 plátky toustového chleba
  • 20 g Jihočeského másla
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 6 plátků vepřové šunky
  • 4 plátky sýru Madeland

Bešamelová omáčka

  • 125 ml trvanlivého Jihočeského mléka
  • 125 ml trvanlivé Jihočeské smetany
  • 20 g Jihočeského másla
  • 20 g hladké mouky
  • 3 plátky sýru Madeland
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Instructions for preparation

Jako první si připravíme bešamelovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mouku. Chvíli smažíme a přilijeme ohřáté mléko a smetanu. Postupně přidáváme za stálého míchání plátky sýru Madeland, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a dijonskou hořčici. Na pánvičce opečeme na másle z jedné strany toustové chleby a pak je rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Neopečenou stranu toastového chleba pomažeme dijonskou hořčicí. Na jeden toustový chléb dáme 3 plátky šunky, 2 plátky sýru a trochu bešamelu. Přikryjeme druhým plátkem chleba a zopakujeme. Poslední plátek chleba zalijeme bešamelem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk