We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Frittata

Frittata

Ingredience (2 porce)

  • Lipánek Zlaťáček
  • 50 g slaniny
  • 1 lžíce Jihočeského másla
  • 1 jarní cibulka
  • ½ cukety
  • 100 g cherry rajčat
  • 5–6 vajec
  • 50 ml Jihočeské smetany
     

Instructions for preparation

Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Necháme ji mírně vyškvařit, aby byla křupavá. Poté přidáme nakrájenou jarní cibulku, krátce ji orestujeme a přisypeme na tenké plátky nakrájenou cuketu. Restujeme asi 3–4 minuty, dokud nezačne měknout.

Přidáme rozpůlená cherry rajčátka a promícháme. Mezitím si v misce rozšleháme vejce (5–6 kusů podle velikosti), přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Vaječnou směs nalijeme na zeleninu se slaninou a necháme krátce zatáhnout na středním plameni bez míchání. Jakmile spodní část zpevní, přidáme nahrubo nakrájený sýr Lipánek Zlaťáček a přendáme pánev do předehřáté trouby na 200 stupňů, případně přiklopíme poklicí a necháme frittatu dojít, dokud není pevná i na povrchu.

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk