Frittata
Ingredience (2 porce)
- Lipánek Zlaťáček
- 50 g slaniny
- 1 lžíce Jihočeského másla
- 1 jarní cibulka
- ½ cukety
- 100 g cherry rajčat
- 5–6 vajec
- 50 ml Jihočeské smetany
Návod na přípravu
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Necháme ji mírně vyškvařit, aby byla křupavá. Poté přidáme nakrájenou jarní cibulku, krátce ji orestujeme a přisypeme na tenké plátky nakrájenou cuketu. Restujeme asi 3–4 minuty, dokud nezačne měknout.
Přidáme rozpůlená cherry rajčátka a promícháme. Mezitím si v misce rozšleháme vejce (5–6 kusů podle velikosti), přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Vaječnou směs nalijeme na zeleninu se slaninou a necháme krátce zatáhnout na středním plameni bez míchání. Jakmile spodní část zpevní, přidáme nahrubo nakrájený sýr Lipánek Zlaťáček a přendáme pánev do předehřáté trouby na 200 stupňů, případně přiklopíme poklicí a necháme frittatu dojít, dokud není pevná i na povrchu.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...