We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Gnocchi s dýní, Blaťáckým zlatem a šalvějí

45 minut

difficulty:

List of recipes

Gnocchi s dýní, Blaťáckým zlatem a šalvějí

Ingredience (4 porce)

  • 500 g gnocchi
  • 400 g dýně hokkaido
  • 100 ml čerstvé Jihočeské smetany
  • 100 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • hrst kadeřávku
  • 150 g Blaťáckého zlata
  • plátky guanciale (nebo pancetty)
  • čerstvé lístky šalvěje
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Instructions for preparation

Dýni upečeme i se slupkou doměkka. Poté ji rozmixujeme spolu s čerstvou Jihočeskou smetanou a vývarem dohladka. Gnocchi uvaříme podle návodu, slijeme a smícháme s dýňovou omáčkou a sýrem Blaťácké zlato nakrájeným na kostičky. Přidáme nasekané lístky šalvěje, osolíme a opepříme. Směs přesuneme do zapékací mísy a krátce zapečeme, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. Na pánvi nasucho osmažíme nakrájené guanciale. V dalším kastrolku rozehřejeme olej a osmažíme v něm šalvějové lístky do křupava. Hotové gnocchi podáváme posypané guanciale a křupavou šalvějí.

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk