Gnocchi s dýní, Blaťáckým zlatem a šalvějí
Ingredience (4 porce)
- 500 g gnocchi
- 400 g dýně hokkaido
- 100 ml čerstvé Jihočeské smetany
- 100 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- hrst kadeřávku
- 150 g Blaťáckého zlata
- plátky guanciale (nebo pancetty)
- čerstvé lístky šalvěje
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Návod na přípravu
Dýni upečeme i se slupkou doměkka. Poté ji rozmixujeme spolu s čerstvou Jihočeskou smetanou a vývarem dohladka. Gnocchi uvaříme podle návodu, slijeme a smícháme s dýňovou omáčkou a sýrem Blaťácké zlato nakrájeným na kostičky. Přidáme nasekané lístky šalvěje, osolíme a opepříme. Směs přesuneme do zapékací mísy a krátce zapečeme, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. Na pánvi nasucho osmažíme nakrájené guanciale. V dalším kastrolku rozehřejeme olej a osmažíme v něm šalvějové lístky do křupava. Hotové gnocchi podáváme posypané guanciale a křupavou šalvějí.
Podobné recepty
 
    Obložený sendvič s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (2 porce) Jihočeské máslo 2 plátky kvalitního toastového chleba tavený sýr Lipánek šunka ředkvičky salát Na ozdobení: okurka rajčata olivy petržel 1 rajče
 
    Zapečené těstoviny s dýní, Lipánkem Zlatáčkem, šunkou, špenátem a krémovou dýňovou omáčkou
Ingredience (4 porce) 2 kusy sýra Lipánek Zlatáček 300 g těstovin 300 g dýně 150 g šunky nakrájené na kostičky nebo proužky 100 g baby špenátu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje 1 menší cibule 1 stroužek česneku 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml čerstvého Jihočeského mléka sůl a pepř muškátový oříšek podle chuti
 
    Miniburrito s kuřecím masem, sýrem Lipánek, hranolkami a zeleninou
Ingredience (2 porce) 4 malé tortilly 200 g kuřecích prsou 100 g sýra Lipánek gouda 150 g hranolků ½ červené papriky ½ okurky 1 rajče pár listů ledového salátu 1 lžíce olivového oleje sůl a pepř kečup na potření tortill 1 balení Jihočeského žervé hrst nasekané pažitky
 
    Rizoto s Jihočeským Lipnem, ředkvičkami a růžičkovou kapustou
Ingredience (2 porce) ½ balení Jihočeského Lipna 200 g rýže na rizoto (například arborio) 1 malá cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje 600 ml zeleninového vývaru 100 ml bílého vína hrst růžičkové kapusty hrst ředkviček sůl a pepř podle chuti trochu citronové kůry na závěr
 
    Cizrnový hummus s hráškem, cuketou a High protein zrajícím sýrem
Ingredience (2 porce) 1 balení High protein zrajícího sýra 200 g vařené cizrny (nebo z konzervy) 150 g mraženého hrášku 1 lžíce tahini 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy 1 stroužek česneku 2–3 lžíce vody podle potřeby na zjemnění sůl a pepř 1 menší cuketa pár lístků petržele na ozdobu
 
    Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
 
    Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
 
    High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...

 
    
