Zapečené těstoviny s dýní, Lipánkem Zlatáčkem, šunkou, špenátem a krémovou dýňovou omáčkou
Ingredience (4 porce)
- 2 kusy sýra Lipánek Zlatáček
- 300 g těstovin
- 300 g dýně
- 150 g šunky nakrájené na kostičky nebo proužky
- 100 g baby špenátu
- 1 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
- 100 ml čerstvého Jihočeského mléka
- sůl a pepř
- muškátový oříšek podle chuti
Instructions for preparation
Těstoviny uvaříme v osolené vodě o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu, protože se budou ještě zapékat. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo s olivovým olejem, přidáme nasekanou cibuli a česnek a krátce orestujeme. Poté přidáme kostky dýně, asi dvě třetiny množství, a restujeme 5 minut. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme, dokud dýně nezměkne. Rozmixujeme ji dohladka, přidáme čerstvou Jihočeskou smetanu, čerstvé Jihočeské mléko, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a krátce povaříme. Zbytek dýně orestujeme na pánvi dozlatova. Ve větší míse smícháme uvařené těstoviny, opečenou dýni, šunku, baby špenát, polovinu sýra Lipánek Zlatáček a dýňovou omáčku. Vše dobře promícháme, směs přendáme do zapékací mísy, posypeme zbytkem sýra a pečeme v troubě při 180 °C asi 20–25 minut, dokud povrch nezezlátne.
Podobné recepty
Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek
Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.
Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.
Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.
Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.
Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...

