This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureRakletuj s Madetou
Madeta.cz

Pečené kuřátko s tzatziki a ledovým salátem

Večeře, která pohladí žaludek bez výčitek. Dietní kuřátku se salátem.

Pečené kuřátko s tzatziki a ledovým salátem

Ingredience

Ingredience na kuře:

  • 1 středně velké kuře
  • citronová šťáva z 1 středního citrónu
  • 1 lžíce soli, 1 lžíce pepře
  • 2 lžíce oregana
  • 5 lžic olivového oleje

Ingredience na tzatziki:

  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce kopru
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce octa z bílého vína
  • 200g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy
  • 150g jogurtu Nature bez laktózy
  • 1/2 okurky nakrájené na kostičky

Instructions for preparation

Citron, sůl, pepř a olivový olej zamícháme v marinádu. Připravenou marinádou pečlivě potřeme celé kuře. Kuře pečeme na pečicím papíře 90 minut při 220°C.

Než dopečeme kuře, připravíme tzatziki dresing. Jihočeskou zakysanou smetanu a bílý jogurt Nature dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, kopr, propasírovaný česnek a vinný ocet. Vše promícháme a přidáme na kostičky nakrájenou okurku.

Kuřárko servírujeme na listech ledového salátu.

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureRakletuj s Madetou

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen