Pečené kuřátko s tzatziki a ledovým salátem
Večeře, která pohladí žaludek bez výčitek. Dietní kuřátku se salátem.
Ingredience
Ingredience na kuře:
- 1 středně velké kuře
- citronová šťáva z 1 středního citrónu
- 1 lžíce soli, 1 lžíce pepře
- 2 lžíce oregana
- 5 lžic olivového oleje
Ingredience na tzatziki:
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce kopru
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce octa z bílého vína
- 200g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy
- 150g jogurtu Nature bez laktózy
- 1/2 okurky nakrájené na kostičky
Návod na přípravu
Citron, sůl, pepř a olivový olej zamícháme v marinádu. Připravenou marinádou pečlivě potřeme celé kuře. Kuře pečeme na pečicím papíře 90 minut při 220°C.
Než dopečeme kuře, připravíme tzatziki dresing. Jihočeskou zakysanou smetanu a bílý jogurt Nature dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, kopr, propasírovaný česnek a vinný ocet. Vše promícháme a přidáme na kostičky nakrájenou okurku.
Kuřárko servírujeme na listech ledového salátu.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...