We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Burger s Romadurem

Vynikající šťavnatý hamburger v domácí housce doplněný Romadurem, brusinkovou omáčkou a čerstvou zeleninou, který osloví zvláště milovníky výrazných chutí.

Burger s Romadurem

Ingredience

Bulka 2 ks

  • 100 g hladké mouky
  • 30 ml vlažné vody
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce oleje
  • cukr
  • 20 g droždí
  • sůl

Maso 2 porce

  • 400 g mletého hovězího masa
  • sůl, pepř

Brusinkové chutney

  • 1 jablko
  • 1 dcl vody
  • cukr
  • ½ lžičky sušeného zázvoru
  • nové koření
  • hřebíček
  • 2 polévkové lžíce brusinek
  • červený vinný ocet
  • skořice

Karamelizovaná cibulka

  • máslo
  • červená cibule
  • cukr

Další

  • salát Little Gem
  • Romadur
  • baby špenát
  • slanina
  • olej

Instructions for preparation

Maso na steak osolíme, okořeníme a opečeme na oleji.

Poté si připravíme těsto na bulky.
Do velké mísy prosejeme mouku a uděláme do ní důlek. Nalijeme vodu a rozmíchané droždí s cukrem. Přidáme vejce a olej. Pomalu začneme těsto od středu míchat a prohněteme. Těsto je potřeba prohníst opravdu důkladně, a to zhruba 5 minut. Přidáme sůl a hněteme ještě dalších 5 minut. Správně uhnětené těsto nesmí lepit, mělo by být hladké a pružné. Přikryjeme a dáme na 1 hodinu kynout do tepla.

Mezitím si připravíme karamelizovanou cibulku a brusinkové chutney. Nakrájíme cibuli na jemné proužky či kolečka a osmahneme na másle. Ve chvíli, kdy je cibulka měkká a lehce zezlátlá, ji zaprášíme cukrem, který necháme rozpustit.

Na brusinkové chutney oloupeme jablko a nakrájíme na kostičky. Na střední pánvi přivedeme k varu vodu s cukrem, stáhneme teplotu, přidáme jablko, zázvor, nové koření, skořici, hřebíček, brusinky, červený vinný ocet, přivedeme zpět k varu a zvolna vaříme dalších 15 minut, dokud jablka nezkřehnou nebo se nevyvaří přebytečná voda. Vyjmeme nové koření a hřebíček.

Nyní z odleželého těsta uhněteme bulky, které necháme po naskládání na máslem vymazaný plech ještě alespoň 15 minut odležet v teple. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a dáme péct. Pečeme při 220 °C 10 – 12 minut.

Než jsou hotové, na oleji opečeme plátky slaniny dokřupava.

Vychladlou bulku podélně prořízneme a jednotlivé ingredience vrstvíme ještě teplé, aby se Romadur krásně roztekl. Vrstvy děláme následujícím způsobem: spodní část bulky, salát Little Gem, brusinkové chutney, hovězí maso, Romadur, opraný baby špenát, opražená slanina, karamelizovaná cibulka a horní část bulky.

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk