myslíme na příroduJihočeská niva
Madeta.cz

Dáváte čerstvé mléko do lednice?

Myslíte si, že je jedno, kam dáte krabici s mlékem? Omyl, který může skončit nepříjemným překvapením. Mnoho lidí totiž nechává krabice od mléka mimo lednici v domnění, že jde o trvanlivé mléko. A právě tady číhá problém.
Dáváte čerstvé mléko do lednice?

Jak tomu předejít? Stačí rychlý pohled na obal. Hledejte označení čerstvé nebo trvanlivé. Navíc dobrým vodítkem je i to, odkud mléko v obchodě berete – chlazený regál značí čerstvost, nechlazený zase dlouhou trvanlivost.

Proč si vybrat čerstvé mléko od Madety?

Přirozenější chuť – čerstvé mléko si uchovává plnější a svěžejší chuť. Díky tomu lépe chutná, ale je i skvělou volbou pro vaření a pečení.
Vyšší obsah živin – přestože obě varianty obsahují klíčové živiny jako vápník a bílkoviny, čerstvé mléko může mít o něco více některých vitamínů (zejména vitamín B2 a B12).
Poctivé české mléko a smetana té nejvyšší kvality – více než 120 let víme, jak chutná čerstvé mléko. Putuje k nám od českých farmářů a my ho s láskou a tradicí k mlékařskému řemeslu zpracováváme. Mléko a smetana provoněné sluncem a květy českých luk se odráží v lahodné, čerstvé a sametově hebké chuti.

Náročný den? Zahřejte se božským bombardinem!

Celý recept najdete zde

Doporučuje Josef Maršálek

Není tajemstvím, že rád peče z mléčných výrobků od Madety a nedá dopustit na Jihočeské máslo, mléko, smetanu nebo tvaroh. Od cukráře světového formátu, který pekl i pro anglickou královnu, je to pro Madetu ta nejvyšší pocta. Tento sympaťák se na vás usmívá z každé krabice čerstvého mléka.

Vychytávka: Jak ukotvit víčko před naléváním?

Kliknutím na produkt získáte bližší informace

S novým obalem šetříte přírodu

Další pozitivní novinkou je 100% recyklovatelný obal. Dřevo použité na jeho výrobu pochází ze šetrně obhospodařovaných lesů s jasným majitelem. Obal splňuje také přísná kritéria Protokolu Carbon Neutral, díky kterým minimalizujeme naši uhlíkovou stopu. Tento obal můžete vhazovat do žlutého nebo oranžového kontejneru. Více se dozvíte zde.

Tip

Určitě to znáte. Ať se snažíte sebevíc a mícháte po celou dobu ohřívání mléka, připálí se. Máme pro vás jednu vychytávku, díky které už tuto situaci nebudete muset nikdy řešit. Před tím, než do hrnce nalijete mléko, pomažte dno máslem. Zabráníte tak jeho připalování.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduJihočeská niva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk