Bombardino s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience
- 320 ml vaječného koňaku
- 160 ml čerstvého Jihočeského mléka
- 160 ml brandy nebo whiskey
- 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
- skořice na posypání
Návod na přípravu
Vaječný koňak, čerstvé Jihočeské mléko a brandy smícháme v hrnci a lehce zahřejeme.
Ale nevaříme. Z čerstvé Jihočeské smetany ušleháme šlehačku. Nápoj nalijeme do skleniček, ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicí.
Podobné recepty

Zapečené croissanty s Moravským bochníkem
Ingredience (4 porce): 6 croissantů plnotučná hořčice 150 g šunky 2 balení sýru Moravský bochník 50 ml Jihočeské smetany 50 ml Jihočeského mléka čerstvý tymián muškátový oříšek vejce na potření

Vanilkové lívanečky s rozvarem z lesního ovoce
Ingredience (4 porce): 200 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 230 g Jihočeského mléka 2 lžíce vanilkové pomazánky Lipánek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru krystal Ovocný rozvar: 150 g mraženého lesního ovoce 1 lžička kukuřičného škrobu 2 lžíce cukru (nebo dle chuti) Lipánek vanilková pomazánka na namazání lívanců

Špenátová roláda s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience (8 porcí): 200 g špenátu 100 g Jihočeského tvarohu 1 stroužek česneku 3 bílky 3 lžíce hladké mouky muškátový oříšek sůl, pepř Náplň: 1 sýr Lipánek Zlaťáček 2 balení Jihočeského žervé 100 g sušených rajčat sušené oregano sůl, pepř

Brownies podle Anežky Š.
Ingredience (8–10 porcí) 200 g cukru (je-li k dispozici třtinový, použijeme ⅓ třtinového a ⅔ bílého; není-li k dispozici třtinový, použijeme bílý cukr) 4 vejce 2 tabulky hořké čokolády (200 g, ideálně se 70 % kakaa) 70 g Jihočeského másla 90 g hladké mouky 20 g holandského kakaa

Těstoviny s paprikovo-sýrovou omáčkou z Jihočeského Lipna, sušenými rajčaty a chipsy z pancetty
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského Lipna 200 g těstovin 1 lžička mouky 1 lžíce Jihočeského másla 1 hrnek vývaru 1 hrnek čerstvé Jihočeské smetany 2 špetky mleté papriky 3 lžíce na proužky nakrájených sušených rajčat 80 g panchetty nakrájené na tenké plátky sůl pepř větvička tymiánu

Pečená jablka na listovém těstě s tradičním Lipánkem, Jihočeským tvarohem, ořechy a slaným karamelem
Ingredience 2 balení tradičního Lipánka 1 Jihočeský tvaroh 1 žloutek 3 jablka 100 g cukru 60 ml čerstvé Jihočeské smetany 40 g Jihočeského másla špetka soli 1 balení listového těsta hrst oblíbených ořechů

Bramborové karbanátky plněné sýrem Lipánek 30% se salátem a bylinkovým dipem
Ingredience 1 balení sýru Lipánek 30% 4 větší brambory 2 lžičky mouky 1 lžička Solamylu 1 vejce sůl pepř hrst cherry rajčat little gem salát 1 červená cibulka hrst listů petrželky 2 balení Jihočeského žervé hrst najemno nakrájené pažitky 1 lžička citronové šťávy 3 lžíce olivového oleje

Vanilkový krém s čokoládovou polevou a karamelizovanými ořechy
Ingredience (4 porce) 2 ks Lipánka vanilkového 140 g Jihočeské smetany 2 lžíce cukru moučka (nebo podle chuti) piškoty 2 jablka ½lžičky skořice Na čokoládovou polevu: 100 g hořké čokolády 50 ml Jihočeské smetany Na karamelizované ořechy: 50 g cukru krupice 1 lžíce Jihočeského másla 100 g ořechů
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...