myslíme na příroduNIVA
Madeta.cz

Souboj složení

Vyzýváme výrobce konkurenčních dětských dezertů, aby i oni zveřejnili jejich složení.
Souboj složení

Na Lipánkově facebookové stránce jsme 15. 11. 2019 zveřejnili příspěvek, ve kterém vyzýváme výrobce konkurenčních dětských dezertů, aby i oni zveřejnili jejich složení. Spotřebitelé by tak mohli posoudit, který dezert je z hlediska složení nejlepší nejen pro ně, ale i jejich nejbližší. Jsme velice rádi, že máme v dnešní době nejen díky sociálním sítím možnost poukázat na skutečné složení našeho Lipánka. Domníváme se, že je dnes víc než kdy jindy potřeba, aby lidé měli přehled o tom, co skutečně konzumují.

Určitě bychom nechtěli vyvolat mylnou představu, že jsou některé složky konkurenčních výrobků zdraví ohrožující. Pouze chceme poukázat na fakt, jaký vliv mají v současnosti reklama, obal a vzhled. Složení je často až na druhém místě. Samozřejmě se snažíme, aby se obaly našich výrobků lidem líbily, vysíláme reklamu v televizi apod. Naší filosofií ale je, že na pohled hezké výrobky musí být současně kvalitní, bez zbytečně přidaných látek, chutné a cenově dostupné.

Dovolíme si tedy tvrdit, že pokud srovnáte poměr složení, vzhledu a ceny našich výrobků s konkurenčními, jsme opravdu lídrem na trhu. V takovém postavení cítíme povinnost informovat spotřebitele, že někdy je méně opravdu více. Proč dávat do výrobků něco navíc? Kvůli lepšímu vzhledu či dlouhé trvanlivosti? V Madetě klademe vysoké nároky nejen sami na sebe, ale i na kvalitu všech výrobků. Proto se nebojíme vyzvat naše zákazníky, aby měli vysoké nároky i oni.

Nabízíme vám stručné shrnutí, co používáme při výrobě Lipánka, co v něm rozhodně nenajdete a proč.

Říkáme NE dusíku

Některé obdobné produkty, jako je náš Lipánek, výrobci našlehávají dusíkem. Proč?

Mnozí kupují kelímek, který na první pohled působí, že je v něm větší množství krému. Je tomu skutečně tak, nebo jen zdání klame? Takzvaným našleháním dusíkem se objem dezertu nepřirozeně zvětší. Jak potom ale udělat, aby po našlehání „nespadl“, jako když našleháte smetanu?

Říkáme NE xanthanu

Udržet úroveň našlehání po celou dobu trvanlivosti výrobků s sebou nese i nutnost použití stabilizátorů a emulgátorů, jako je xanthan. Výrobci je mnohdy přidávají do produktů, aby prodloužili jejich trvanlivost.

Říkáme NE škrobu a želatině

Někteří výrobci používají k zahuštění svých produktů škrob, želatinu, nebo dokonce obojí. U takových se pak neobjevuje syrovátka, jelikož zahušťovadla brání jejímu uvolňování. Škrob je zahušťovadlo, díky němuž máte rychle pocit, že jste zahnali hlad, ale zanedlouho máte opět na něco chuť, což může vést k tloustnutí.

Říkáme ANO syrovátce

Jistě jste si všimli, když otevřete Lipánka, že někdy je na povrchu zelenožlutá tekutina. Jedná se o syrovátku. Ta se v tomto případě může objevit důsledkem většího otřesu, například během transportu do obchodu či z obchodu domů. U produktů, které obsahují stabilizátory, syrovátku neuvidíte.

Syrovátka možná nevypadá nejlépe, ale obsahuje vysoké množství bílkovin, je bohatá na vápník a vitamíny B1, B2, B6 a B12. Je tedy veliká škoda vylévat ji do odpadu, lepší je zamíchat ji do výrobku.

Dezert Lipánek má krátkou trvanlivost. Jedná se o výrobek čerstvý, jehož trvanlivost je zajištěna za dodržování přísných hygienických podmínek. Je bez konzervantů a umělých sladidel, bez zahušťovadel, barviv, škrobů, xanthanu, želatiny a stabilizátorů a není našlehaný dusíkem. Je vyráběn dle tradiční receptury již od roku 1966.

Další Madetovinky

na přehled Madetovinek...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduNIVA

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk