Polévka z červené řepy s Jihočeským žervé
Červená řepa patří mezi tu nejzdravější zeleninu, kterou lze při vaření použít. I když si mnozí z nás často vybaví "kompot" ze školní jídelny, lze ji využít i jinak, chutněji. Třeba s naším Jihočeským žervé.
Ingredience
- 400 g červené řepy
- 200 g brambor
- 100 g mrkve
- 1 cibule
- 1 lžíce stolního oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 balení Jihočeského žervé
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 stroužky česneku
- kopr
- sůl
- pepř
Návod na prípravu
Červenou řepu společně s bramborami a cibulí očistíme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce přidáme dvě lžičky oleje a rozehřejeme. Jakmile je olej rozehřátý, přidáme řepu, brambory, cibuli a společně restujeme přibližně 10 minut. Zalijeme vývarem a necháme na středním plameni lehce probublávat alespoň 20-30 minut.
Jakmile je vše uvařené doměkka, část pevné složky vyjmeme a zbytek rozmixujeme dohladka. Vrátíme pevnou část nazpět a dochutíme solí, pepřem a červeným vinným octem.
Na talíři podáváme s čerstvě nasekaným koprem a lžící Jihočeského žervé.
Podobné recepty
Wrap so syrom Lipánek, pečenou panenskou sviečkovicou a sušenými paradajkami
Ingrediencie (na 2 porcie) 2 celozrnné tortilly 1 balenie syra Lipánek 200 g bravčové panenské sviečkovice 1 šalát little gem 1 malý pohár krájaných sušených paradajok 1 sterilizovaná kukurica 2 lyžice majonézy soľ čierne korenie olej
Pošírovaná hruška v nealko punči s Tradičným Lipánkom
Nakyslá chuť hrušky v punči so sladkou bodkou v podobe Lipánka je tým pravým dezertom aj pre tých najmenších.
Zázvorové sušienky s Tvarohovým Lipánkom
Zázvorové sušienky sú príjemným spestrením medzi klasickými čooládovými sušienkami. Vďaka Tvyrohovému Lipánkovi budú krásne vláčne.
Hrnčekový veľkonočný baránok s hrozienkami a tradičným Lipánkom
Poznáte to, odmeriavať všetko na gramy, ml, používať niekoľko nástrojov na odmeranie, nie je jednoduchšie použiť hrnček? Za nás určite je, preto sme sa rozhodli uľahčiť aj prípravu veľkonočného baránka s Lipánkom.
Bulgur s červenou repou, orechmi, rozmarínom a Syrom na panvicu
Bulgur je čím ďalej používanejšou prílohou. S červenou repou a rozmarínom získa jedinečnú chuť. Syr na panvicu celému jedlu dodá čerešničku.
Avokádovo-malinová pena s Lipánkom Tvarohovým
Výborná a rýchla desiata nielen pre malé nezbedníkov. Táto pochúťka bude jednoducho chutiť všetkým.
Toasty so Syrom na panvicu
Chvátate, ale nechcete z domu odísť hladní? Tento toast zvládne pripraviť každý v priebehu piatich minút.
Syr na panvicu so zemiakmi a dipom
Predstavte si, že by ste si mohli vyprážať vychutnať aj bez obaľovania? Zaujalo vás to? Stačí kliknúť.
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...