Pečený kapr s nádivkou z Jihočeské nivy
Kapří podkovy osolíme... Nezní to jako báječný vánoční recept? Přesně ten pro vás máme.
Ingredience
- 4 kapří podkovy (asi 4 cm silné)
- 16 plátků anglické slaniny
- 110 g Jihočeské nivy 50%
- 3 lžíce Jihočeského másla
- 2 ks vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 4 lžíce mandlových plátků
- sůl
Návod na prípravu
Kapří podkovy osolíme a necháme 10 minut odležet. Pro každou porci přeložíme dva plátky slaniny vedle sebe a přes ně křížem položíme další dva. Na ně dáme odleželé rybí porce a okraje slaniny přeložíme dovnitř rybích podkůvek.
Zapékací mísu vymažeme Jihočeským máslem a podkovy do ní naskládáme.
Do mísy dáme žloutky, nastrouhanou Jihočeskou nivu, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, mandlové plátky a sníh z bílků. Vše lehce promícháme a směsí naplníme kapří podkovy.
Na každou podkovu položíme 1/2 lžíce Jihočeského másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova. Během pečení je dobré rybu několikrát přelít výpekem.
Podobné recepty

Rukolový šalát s paradajkami, medovo-citrónovou zálievkou a Syrom na panvicu
Výživný šalát pre letnú pohodu, ale aj ako odľahčenie po vianočných hostinách.

Burger s mäsovými guľami v chilli omáčke so Syrom na panvicu, šalátom a majonézou
Tak s týmto extra syrovým burgerom budete za hviezdu!

Cestovinový šalát s grilovanou zeleninou a Syrom na panvicu
Jednoduchšie to už byť nemôže. Syr na panvicu je hotový za pár minút a rýchly obed alebo výdatná večera je na svete!

Koláč na plech s pudingom a Tradičným Lipánkom
No nevyzerá tento koláč skvele? Spojenie pudingu a Lipánka je geniálne! Rýchlo si vezmite, inak na vás nezostane.

Šošovka beluga so zeleninou a Syrom na panvicu
Že ste už vyskúšali šošovku na všetky spôsoby? Ten náš ale určite nie. Syr na panvicu sa k nej hodí skvele.

Bulgur s červenou repou, orechmi, rozmarínom a Syrom na panvicu
Bulgur je čím ďalej používanejšou prílohou. S červenou repou a rozmarínom získa jedinečnú chuť. Syr na panvicu celému jedlu dodá čerešničku.

Vanilkový puding se sušenkami, horkým ovocem a Lipánkem Tvarohovým
Puding podle Lipánka okouzlí nejen robátka. Přesvědčte se jeho ochutnáním.

Pistáciové ořechy s krémem z vaječného likéru
Josef Maršálek by se dal označit za kouzelníka v cukrařině. Je to mistr ve svém oboru, který vám přináší tento báječný recept na neobyčejné cukroví.
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...