This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of nature
Madeta.cz

Šmitec

Připravili jsme si pro vás ideální chuťovku. Jednoduchou pomazánku s lahodnou nivou ocení nejen pivaři. Namažte pomazánku na chleba nebo jiné pečivo a vychutnejte si slanou, lehce pikantní chuť.

Šmitec

Ingredience

  • cca 220 g Jihočeské Zlaté nivy nebo Nivy Premium (2 porce) 
  • cca 100 g Jihočeského másla 
  • cca 100 g Jihočeského tvarohu 
  • 1 čajová lžička hnědého cukru 
  • 2 rozmačkané stroužky česneku 
  • 1 malá chilli paprička 
  • 1/2 čajové lžičky pepře 
  • 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit) 
  • je možno dosolit (vzhledem ke slanosti nivy ale většinou není třeba) 
  • konzistenci lze korigovat máslem nebo sladkou smetanou (31 - 33%)

Instructions for preparation

Než se pustíte do přípravy, vyndejte máslo i nivu z lednice a nechte je pořádně změknout. Změklé máslo dejte do mísy, přidejte papriku, chilli, cukr, pepř a česnek. Vše společně rozmíchejte vidličkou na hustou kaši. Nakonec přidejte tvaroh a nivu. Nivu je dobré nastrouhat nebo také rozmačkat vidličkou, aby byla znatelná struktura pomazánky a bylo vidět to, co je ve šmitci nejlepší, tedy niva. Kdo má rád hodně slané, může dle chuti i dosolit. Ke šmitci se nejlépe hodí chleba, ale můžete podávat i s jiným pečivem. Hodí se jako chuťovka k pivu, ale i na slavnostní příležitosti.

to the list of recipes...
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of nature
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen