Šmitec
Připravili jsme si pro vás ideální chuťovku. Jednoduchou pomazánku s lahodnou nivou ocení nejen pivaři. Namažte pomazánku na chleba nebo jiné pečivo a vychutnejte si slanou, lehce pikantní chuť.
Ingredience
- cca 220 g Jihočeské Zlaté nivy nebo Nivy Premium (2 porce)
- cca 100 g Jihočeského másla
- cca 100 g Jihočeského tvarohu
- 1 čajová lžička hnědého cukru
- 2 rozmačkané stroužky česneku
- 1 malá chilli paprička
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit)
- je možno dosolit (vzhledem ke slanosti nivy ale většinou není třeba)
- konzistenci lze korigovat máslem nebo sladkou smetanou (31 - 33%)
Návod na přípravu
Než se pustíte do přípravy, vyndejte máslo i nivu z lednice a nechte je pořádně změknout. Změklé máslo dejte do mísy, přidejte papriku, chilli, cukr, pepř a česnek. Vše společně rozmíchejte vidličkou na hustou kaši. Nakonec přidejte tvaroh a nivu. Nivu je dobré nastrouhat nebo také rozmačkat vidličkou, aby byla znatelná struktura pomazánky a bylo vidět to, co je ve šmitci nejlepší, tedy niva. Kdo má rád hodně slané, může dle chuti i dosolit. Ke šmitci se nejlépe hodí chleba, ale můžete podávat i s jiným pečivem. Hodí se jako chuťovka k pivu, ale i na slavnostní příležitosti.
Podobné recepty
Bylinková pomazánka s taveným sýrem Lipánek, sušenými rajčaty a nakládanými cibulkami
Ingredience 5 trojúhelníčků taveného sýra Lipánek 200 g Jihočeského žervé 1 hrst pažitky 1 hrst petrželky + na ozdobu 2 lžíce sušených rajčat špetka uzené papriky špetka sušeného česneku špetka sušené cibule 1 lžíce nakládaných cibulek + na ozdobu sůl pepř ciabatta
Dipy ke grilování z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience Pikantní paprikový: 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 chilli paprička 1 lžička sušeného česneku 1 lžička sladké papriky sůl, pepř Česnekový s bylinkami: 1 Jihočeská zakysaná smetana 2 stroužky česneku hrst čerstvých bylinek 1 lžíce majonézy sůl, pepř Koprový s citronem: 1 Jihočeská zakysaná smetana hrst čerstvého kopru ½ citronu 1 lžička plnotučné hořčice sůl, pepř
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Silvestrovská pomazánka šmitec s Jihočeskou nivou
Ingredience 200 g Jihočeské nivy 60 % 100 g Jihočeského másla 100 g Jihočeského tučného tvarohu 1 čajová lžička hnědého cukru 2 rozmačkané stroužky česneku 1 malá chilli paprička 1/2 čajové lžičky pepře 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit)
Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.
Karbanátky s Jihočeskou nivou a bramborovým salátem
Ingredience na 4 porce: Karbanátky: 500 g mletého masa 3 stroužky česneku 4 vejce 0,5 lžičky soli pepř majoránka 1 balení Jihočeské nivy 60 % strouhanka hladká mouka olej na smažení Bramborový salát: 1 kg brambor 2 petržele 2 mrkve 3 lžíce majonézy 1 lžíce hořčice 3 lžíce tatarky 6 sterilovaných okurek 0,5 celeru sůl pepř 10 lžic láku z okurek
Bramborový salát s Jihočeskou nivou Premium
Nejen na Vánoce si jistě rádi vychutnáte bramborový salát. Milovníkům nivy přinášíme tento nevšední recept.
Pomazánka z pečené mrkve s Jihočeským pomazánkovým máslem
Ingredience 4 větší mrkve šťáva z jednoho citronu 150 g Jihočeského pomazánkového másla 2 lžíce olivového oleje 1 lžička pepře 1 lžička soli
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...