Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na přírodu

Madeta.cz

Šmitec

Připravili jsme si pro vás ideální chuťovku. Jednoduchou pomazánku s lahodnou nivou ocení nejen pivaři. Namažte pomazánku na chleba nebo jiné pečivo a vychutnejte si slanou, lehce pikantní chuť.

Šmitec

Ingredience

  • cca 220 g Jihočeské Zlaté nivy nebo Nivy Premium (2 porce) 
  • cca 100 g Jihočeského másla 
  • cca 100 g Jihočeského tvarohu 
  • 1 čajová lžička hnědého cukru 
  • 2 rozmačkané stroužky česneku 
  • 1 malá chilli paprička 
  • 1/2 čajové lžičky pepře 
  • 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit) 
  • je možno dosolit (vzhledem ke slanosti nivy ale většinou není třeba) 
  • konzistenci lze korigovat máslem nebo sladkou smetanou (31 - 33%)

Návod na přípravu

Než se pustíte do přípravy, vyndejte máslo i nivu z lednice a nechte je pořádně změknout. Změklé máslo dejte do mísy, přidejte papriku, chilli, cukr, pepř a česnek. Vše společně rozmíchejte vidličkou na hustou kaši. Nakonec přidejte tvaroh a nivu. Nivu je dobré nastrouhat nebo také rozmačkat vidličkou, aby byla znatelná struktura pomazánky a bylo vidět to, co je ve šmitci nejlepší, tedy niva. Kdo má rád hodně slané, může dle chuti i dosolit. Ke šmitci se nejlépe hodí chleba, ale můžete podávat i s jiným pečivem. Hodí se jako chuťovka k pivu, ale i na slavnostní příležitosti.

Na přehled receptů...
0
myslíme na přírodu
cscsenen